Binnenafwerking

De leukste ideeën voor de muren van de kinderkamer?

De leukste ideeën voor de muren van de kinderkamer?
Je kunt natuurlijk de muren van de kinderkamer eenvoudig wit verven. Een flinke emmer met witte verf en paar rollers is alles wat je daarvoor nodig hebt. Toch kun je ook creatiever nadenken over de muren van de kinderkamer. Je kunt kiezen voor meerdere vrolijke kleuren, patronen en figuren. In plaats van te schilderen kun je ook kiezen voor behang. Kortom er zijn veel mogelijkheden. In dit artikel geven we je inspiratie.

Effen kleuren

Het lijkt niet zo creatief, maar toch kan een effen muur heel mooi en rustgevend zijn in een kinderkamer. Als je de kinderkamer minimalistisch hebt ingericht dan past een effen muur daar mooi bij. Grijstinten zijn vaak mooier dan een standaard witte muur. De kinderkamer krijgt daarmee een luxe uitstraling. Ook pastelkleuren zoals mintgroen of lichtgeel zijn mooi in een kinderkamer.

Twee kleuren

Als je wat meer wilt spelen met kleuren dan kun je ook kiezen voor een combinatie van twee kleuren. De onderste helft van de muur kun je bijvoorbeeld een andere kleur geven dan de bovenste helft. Zo krijg je een strak effect en het ziet er chique uit. Kies geen kleuren die te veel van elkaar afwijken, maar ga voor een kleur in verschillende tinten. Bijvoorbeeld een lichtere en een donkere tint.

Geometrische overgangen

Kleuren kunnen aansluiten in een rechte lijn, maar ze kunnen ook in elkaar overlopen of in elkaar overgaan in geometrische patronen. Bijvoorbeeld door cirkels, maar ook punten en hoeken kunnen een leuke uitstraling geven aan de kinderkamer. Gebruik je geometrische overgangen, dan kun je wel kiezen voor twee contrasterende kleuren. Dit geeft een leuk effect.

Krijtbordverf

Tekenen je kinderen graag op de muren? Dan is krijtbordverf echt iets voor op jouw kinderkamer. Hier kunnen je kinderen naar hartelust de mooiste krijttekeningen maken. Krijtbordverf is makkelijk aan te brengen en ben je de krijttekening die jullie gemaakt hebben zat? Dan was je hem er zo weer af.

Magneetverf

Een ander leuk idee is magneetverf. Hiermee kun je bijvoorbeeld met koelkastmagneten alle tekeningen die je kind gemaakt heeft op school ophangen. Ook erg leuk voor alle magnetische letters.

Behang

Wil je niet schilderen dan is behang ook een optie. Behang heb je in allerlei soorten en maten. Er is allerlei leuk behang met patronen te verkrijgen. Denk aan safari behang, behang met prinsessen of superhelden en behang met patronen van dieren. Om te weten hoeveel behang je nodig hebt kun het beste eerst de oppervlakte van de muren opmeten. Meestal staat op de verpakking voor hoeveel vierkante meter behang er in de verpakking zit.

Decoratie

Als je de kinderkamer hebt geschilderd in een effen kleur, kun je hierop de leukste decoratie aanbrengen. Zo kun je muurstickers gebruiken, of met behulp van een sjabloon een muurschildering maken. Je kunt met een sjabloon ook kleinere muurschilderingen in patronen aanbrengen. Denk bijvoorbeeld aan kleine sterretjes, papieren vliegtuigjes of stipjes op alle muren.