Rolgordijnen in de kinderkamer

16 juni 2020 Bron: Bouw & Wonen
Rolgordijnen in de kinderkamer
Rolgordijnen zijn een klassieker voor raamdecoratie. U vindt ze in een groot aantal huizen en interieurstijlen. Rolgordijnen in de kinderkamer brengen veel voordelen met zich mee. In dit blog worden de voordelen behandeld.

Verduisterende rolgordijnen voor een goede nachtrust

Een goede, diepe en regelmatige slaap is zeer belangrijk voor een goede gezondheid en om elke dag productief te zijn. Dit geldt nog meer voor de kleintjes! Elke dag krijgen ze veel informatie op school en daarom is het belangrijk dat ze goed uitgerust zijn. Deskundigen adviseren 10 tot 13 uur slaap voor kinderen jonger dan 5 jaar, 9 tot 12 uur voor 6-12-jarigen en 8 tot 10 uur slaap voor tieners. Een uitgerust kind is een oplettende en kalmere leerling! Om hierbij te helpen zijn er een aantal tips, zoals het niet kijken naar een scherm twee uur voor het slapen gaan. Bij ilumio kunnen ze u helpen met verduisterende rolgordijnen. Ze voorkomen dat licht binnenvalt, zodat uw kind beter slaapt, zonder onderbrekingen die de kwaliteit van de slaap minimaliseren.

Eenvoud en degelijkheid

Een ander voordeel van rolgordijnen is dat ze uiterst eenvoudig te bedienen zijn. Er zijn geen 30 besturingselementen, u gebruikt een eenvoudige ketting om de stof op en neer te bewegen. Ook de verduisterende rolgordijnen van ilumio zijn op maat gemaakt van de beste kwaliteit materialen en zijn zeer robuust. Hierdoor zullen kinderen ze niet snel beschadigen. Mocht dit dan toch gebeuren, maakt u zich dan geen zorgen, alle rolgordijnen van ilumio hebben een garantie van 5 jaar!

Bescherming van de privacy

Kinderen hebben hun eigen ruimte nodig. Dit maakt deel uit van wat nodig is voor de goede ontwikkeling van kinderen, een eigen privť-ruimte. Als uw kind een raam heeft met uitzicht op de straat, zijn rolgordijnen de ideale oplossing om nieuwsgierige blikken te voorkomen. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in drie transparantiegraden: transparant, lichtdoorlatend en verduisterend.

Breed scala aan kleuren

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Uw kleintje zal blij zijn met raamdecoratie in zijn of haar favoriete kleur. Kleuren zijn niet het enige waar u uit kunt kiezen bij het uitzoeken van een rolgordijn. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor de bedieningszijde van het rolgordijn, en als u iets meer luxe wilt, kunt u ook kiezen voor duo rolgordijnen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo