De kinderkamer is geen ondergeschoven kindje

24 september 2019 Bron: Bouw & Wonen
De kinderkamer is geen ondergeschoven kindje
Er wordt veel aandacht besteed aan de inrichting van baby- en kinderkamers. Niet alleen door stylisten, zeker ook door ouders. Volgens de laatste trends! Baby- en kinderkamers inrichten is tegenwoordig een klus op zich. Voor veel ouders een leuke klus waar ze helemaal op los gaan. De kamer wordt ingericht volgens de laatste trends en er wordt veel tijd besteed aan de zoektocht naar meubels en accessoires.

Vroeger, heel heel vroeger sliepen de allerkleinsten onder het bed van de ouders, in een lade. Tegenwoordig heeft de allerkleinste al een eigen kamer die meteen hip & happening is ingericht. Pinterest staat vol met fotoís van hippe baby- en kinderkamers en op Instagram kun je ook je hart ophalen.

Wie meent dat de inrichting van de kinderkamer is afgeleid van een inrichting voor volwassenen heeft het mis. Kinderkamers hebben een eigen stijl. Er zijn ontwerpers die zich specialiseren op alles wat met kinderen te maken heeft, ook hun slaapkamers. Zij bepalen voor een groot deel de trends. Welke zijn dat voor het volgend jaar?

De kinderkamer-trend voor 2020

Kleuren

Volgend jaar gaan we de kinderkamer inrichten met nude-tinten. Bruin, grijs, roze, oker. We laten ons inspireren door de kleuren van onze huid en de natuur. Puur en Ďnaturalí. Geen zoete kleurtjes, maar exotisch groen en okergeel. Ook vergrijsde pastelkleuren zijn Ďhotí.

Prints

We zagen het al verschijnen op kinderrugzakken: dierenprints. En niet zomaar prints, maar grafisch prachtig vormgegeven design met dieren in de hoofdrol. De prints kom je tegen op behang, op muurstickers, gordijnstoffen en dekbedovertrekken.

Daarnaast zien we ook veel exotische motieven in de vorm van planten en bloemen in behang en stoffen voorbij komen. En is er het thema: zee. Die laatste uit zich in heel veel blauw- en grijstinten en afbeeldingen van zeedieren.

Materiaal

Blank hout en rotan passen prachtig bij bovenstaande prints en kleuren. Een blankhouten bureautje of commode, een rieten stoel of bankje. Het kan allemaal. Het past allemaal.

Aarde

Het moge duidelijk zijn dat liefde voor de aarde en de natuur een centrale rol spelen in de inrichting. Niet alleen de rugzak voor school krijgt dan ook een hippe en stijlvolle uitstraling, ook de kinderkamer zelf wordt op een volwassen manier voor de kinderen ingericht.

Vintage

Oud en vintage blijven. Een leuke paneeldeur waar de verf vanaf is gekrabd, een klassiek bed, een tweedehands locker of oude schoolstoeltjes. Dit komt ook volgend jaar terug in het interieur.

Bohemian

Deze lekker losse stijl wordt niet losgelaten. Ibiza-stijl wordt het ook wel genoemd. Alle kleuren kunnen bij elkaar, lekker veel kussens op de grond en op het bed en een klamboe rond het bed. Niet louter voor de muggen, maar omdat het zo lekker knus is en mooi staat.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo