3 tips voor een megacoole kinderkamer

Bron: Kinderkamer - Logic-Immo
3 tips voor een megacoole kinderkamer
Is je zoon of dochter aan een nieuwe kinderkamer toe? Als hij of zij die kamer helemaal zelf zou mogen inrichten, dan zou het vast een excentriek warboeltje worden. Toch is het leuk om je kinderen bij het ontwerpproces te betrekken. Papa en mama putten zo uit hun eindeloze creativiteit terwijl ze er met hun eigen volwassen blik richting aan geven. Zo vormen jullie een ongeŽvenaard team van binnenhuisarchitecten!

1. Samen schilderen of plakken

Laat je kind zelf twee kleuren verf uitkiezen die je als leidraad gebruikt voor de rest van de kamer. Als je kind van heel felle kleuren houdt, beperk je dan tot een of twee muren, zodat het geheel niet al te overweldigend wordt. Bovendien is het heel leuk om je kinderen zelf een kwast aan te bieden. Zo wordt de inrichting van de kamer een gezellige gezinsactiviteit. Als je liever niet schildert, kun je het ook heel eenvoudig houden en je kinderen wandstickers laten uitzoeken die ze zelf een plekje mogen geven. Als ze van interesses veranderen, is het heel gemakkelijk om die weer aan te passen.

Een bijkomende tip is om het meubilair zelf sober te laten en de creativiteit in accessoires te steken. Het is veel gemakkelijker om bijvoorbeeld een dekbedovertrek te vervangen dan het hele bed!

2. De muren als canvas

Natuurlijk heb je liever niet dat je kroost de muren gaat bekladderen, maar je kan toch ruimte voor die creatieve neiging voorzien door bijvoorbeeld een muur met krijtbordverf of whiteboardverf te beschilderen. Een andere optie is magneetverf: zo kunnen je kinderen de muur steeds weer opnieuw transformeren en hun knutselwerkjes ergens tentoonstellen. Als alternatief voor magneetverf bestaat er magneetbehang, dat bovendien verkrijgbaar is met toffe prints.

3. Veiligheid in de kinderkamer

Als ouder stel je de veiligheid van de kinderkamer voorop. Natuurlijk wil je niet alleen dat je kind zich uitleeft, je wil dat het dat doet zonder zich ergens aan te bezeren. Let er bij de aanschaf van meubilair dus op dat alles stevig in elkaar zit en dat er geen scherpe hoeken aan zitten. Overweeg daarnaast om geen lange gordijnen op te hangen, want dat levert struikelgevaar op waarbij de hele gordijnroede weleens naar beneden zou kunnen donderen. Hetzelfde geldt voor losse kabels en snoeren: beperk die zoveel mogelijk. Houd ten slotte rekening met veiligheid bij verlichting: zorg dat je kinderen een hete lamp zelf niet kunnen aanraken en kies voor een model dat voldoende stabiel is.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo