Interieur

Leuke ideeën om je kinderkamer in te richten

Een leuke of coole kinderkamer is een waar paradijs voor je zoon of dochter. Je kinderen brengen er uren door terwijl ze spelen, chillen of kattenkwaad uithalen. Maar hoe richt je nu een fantastische kinderkamer in? Met deze tips helpen we je op weg. 

Als je de kinderkamer van een kleuter inricht, probeer dan niet over the top te gaan. Mijd prinsessenbehangpapier en koop geen volledig Cars-interieur. Na enkele jaren vinden je kinderen hun kamer die ze toen helemaal te gek vonden al snel kinderachtig. Verf daarom de muren in één neutrale kleur en kies kwaliteitsvolle witte of houten meubels. Leef je liever helemaal uit in de decoratie, met een leuke mat, een schattige lamp of een bedovertrek van hun favoriete tekenfilmfiguur. Zulke dingen kun je makkelijk vervangen naargelang hun leeftijd en interesses. Ten slotte bestaan er ook bedden die in de hoogte en de lengte meegroeien met je kind. Een investering waar je geen spijt van krijgt!

Een eigen hoekje

Welke leeftijd je zoon of dochter ook heeft, hij of zij wilt heeft vast weleens de behoefte om zich terug te trekken in een eigen plekje. Creëer daarom een sfeervol hoekje in de kamer. De jongsten vinden een eigen circustent geweldig om in te spelen, terwijl iets oudere kinderen een tipi vast cool vinden. Tip: tover de kamer van je kinderen als verrassing om terwijl ze op kamp of bij de grootouders zijn. Ze zullen hun ogen niet geloven als ze hun deur openen!

Opgeruimd staat netjes

Om te vermijden dat de kamer van je kinderen een varkensstal wordt, voorzie je beter voldoende opbergruimte. Een paar handige dozen of bakken voor speelgoed zijn altijd een goed idee. Ook met uitschuifbare lades onder hun bed bespaar je flink wat ruimte. Kleef etiketten met het bijhorende speelgoed op elke doos, zodat je kinderen op het einde van de dag vlot alles weer op hun plaats kunnen leggen. Zo leer je je kinderen ordelijk te zijn en ligt je huis er netjes bij.

Ook interessant