Meubelen

De grootste voordelen van een stapelbed

De grootste voordelen van een stapelbed
Wanneer je alleen of samen met jouw partner woont, is er waarschijnlijk nog voldoende ruimte in huis. Gezinsuitbreiding kan hier verandering in brengen. Zijn alle kinderkamers bezet en is er nog een kind op komst? Dan betekent dit niet dat jullie direct moeten verhuizen. Nee, want je kunt een ledikant in de kinderkamer vervangen door een stapelbed. Om jou te overtuigen dat dit een goede keuze is, zetten we hier de grootste voordelen van een stapelbed op een rijtje.

Meerdere slaapplekken in een kamer

De eerste kinderen in het gezin krijgen vaak een eigen kamer. Als er meer kinderen zijn dan kamers, is dit niet langer mogelijk. Je kunt er in dat geval voor kiezen om een extra ledikant in één van de kamers neer te zetten. Hiermee creëer je namelijk een slaapplek voor een tweede persoon. Dit kun je ook doen door het ledikant te vervangen door een stapelbed. Op deze manier ontstaat er namelijk ook een extra slaapplek, waardoor twee kinderen in dezelfde kamer kunnen slapen.

Je bespaart ruimte

Heb je nog een extra ledikant in huis? Dan zie je mogelijk niet in waarom je toch voor een stapelbed kiest. Je moet in dat geval namelijk een nieuw bed kopen. Toch is dit de moeite waard. Doordat je gebruik maakt van de hoogte, bespaar je ruimte wanneer je een ledikant vervangt door een stapelbed. Jouw kinderen slapen in dat geval immers boven elkaar in plaats van naast elkaar. Hierdoor blijft er voldoende speelruimte over voor jouw kroost. Mogelijk kun je zelfs nog wel een kledingkast kwijt op de plek waar je anders het tweede bed neer zou zetten.

Jouw kinderen vinden het gezellig

Sommige kinderen slapen vrijwel direct als je ze in bed legt, maar helaas gebeurt dit lang niet altijd. Zeker op jonge leeftijd zijn kinderen vaak angstig als zij zich alleen in een donkere ruimte bevinden. Met een stapelbed kun je deze angst wegnemen. Dankzij zo’n bed kunnen er immers twee personen in één kamer slapen. Als je meerdere kinderen hebt, kun je ze samen laten slapen. Een kind voelt zich hierdoor veiliger. Heb je (nog) maar één kind? Dan kun je zelf in het tweede bed gaan liggen als jouw kind zich angstig voelt en niet kan slapen.

Stapelbedden voor meerdere personen

Bij een stapelbed denken de meeste mensen al snel dat hier maar één iemand in kan slapen. Er zijn inderdaad eenpersoons stapelbedden te koop, maar je kunt ook voor een tweepersoons stapelbed kiezen. Stapelbedden zijn er zelfs nog groter. Je kunt namelijk zelfs een 4 persoons stapelbed kopen. Dit stapelbed bestaat uit een tweepersoonsbed van 120x200 cm en twee eenpersoonsbedden. Door zo’n bed op een kinderkamer te zetten, kunnen er makkelijk meerdere kinderen slapen. Daarnaast is een 4 persoons stapelbed uitermate geschikt als er regelmatig logeerpartijtjes plaatsvinden.