Kleine studentenkamer inrichten? Lees deze tips!

Bron: Bouw & Wonen
Kleine studentenkamer inrichten? Lees deze tips!
Of je nou zelf op kamers gaat of iemand anders wil helpen met het inrichten van een studentenkamer, een paar handige tips komen altijd goed van pas. Hieronder lees je hoe je een kleine ruimte zo praktisch en efficiŽnt mogelijk kunt inrichten. Daarnaast is er een slimme manier om tegelijkertijd een gezellige sfeer te creŽren. Veel succes!

Tip 1. Bespaar ruimte met multifunctionele meubels

In plaats van heel veel kleine meubelstukken, kun je beter een paar grotere multifunctionele meubels aanschaffen. Denk aan een eettafel die je ook als bureau kunt gebruiken of een hocker die met een dienblad erop ook functioneert als salontafel. Op deze manier blijft er meer bewegingsruimte over en lijkt de kleine studentenkamer veel ruimer.

Tip 2. Koop een compacte boxspring

Met een hoogslaper kun je eenvoudig ruimte besparen in een studentenkamer. Maar wees eerlijkÖ iedere keer op het trapje staan wiebelen om je bed op te maken, is helemaal niet handig. Hoogslapers zijn daarnaast lang niet zo comfortabel als een goede boxspring. Je kunt daarom beter een kwalitatieve boxspring kopen met een compact design. Een bed zonder hoofdbord en voetbord, maar wel met optimaal slaapcomfort.

Tip 3. Ga voor een comfortabele slaapbank

Is er echt geen ruimte voor een boxspring bed? Dan is een slaapbank de ideale oplossing. Tegenwoordig zijn er hele comfortabele slaapbanken verkrijgbaar die ook nog eens een modern design hebben. Er zijn zowel compacte 2-zits slaapbanken als luxe hoekslaapbanken die je kunt uitklappen tot een ruim tweepersoonsbed.

Tip 4. Maak slim gebruik van de hoogte

Als het oppervlak van de studentenkamer klein is, moet je slim gebruik maken van de hoogte. Zo kun je veel meer spullen kwijt dan je in eerste instantie denkt! Koop bijvoorbeeld een extra hoge kast tot aan het plafond. Of vul de ongebruikte ruimte tussen je kledingkast en het plafond op met handige opbergboxen. Bevestig ook een aantal haakjes en planken aan de muren. Dit is een makkelijke manier om extra opbergruimte te creŽren.

Tip 5. Vervang vloerlampen voor wandlampen

Vloerlampen nemen veel ruimte in beslag. In een kleine kamer kun je de staande lampen dus beter achterwege laten. Hang in plaats daarvan een paar compacte wandlampen aan de muur.

Tip 6. Decoreer de wanden

Tijd voor decoratie! Maak de studentenkamer gezellig en persoonlijk door veel wanddecoratie op te hangen. Van fotoís en illustraties tot een grote spiegel. Muurdecoratie neemt vrijwel geen ruimte in beslag, maar maakt de kamer wel erg sfeervol.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo