Zo maak je van je kot je thuis

Bron: Desenio
Zo maak je van je kot je thuis
Het is weer tijd om te gaan studeren! Of je nu dit jaar begint aan je opleiding of al bezig bent met je master, het nieuwe schooljaar is een tijd om jezelf - en je ruimte - opnieuw uit te vinden. Het inrichten van een studentenkamer brengt nogal wat uitdagingen met zich mee, maar Desenio is er om je te helpen! Hier is een overzicht van enkele tips voor het inrichten van je studentenkamer volgens jouw persoonlijkheid en stijl.

Zo maak je van je kot je thuis

Tips voor de creatieveling

Voeg een persoonlijk tintje toe aan je studentenkamer zodat je je altijd geÔnspireerd voelt.

Stap 1: Kies grafische posters Selecteer je favoriete grafische posters om je stijl over te brengen. Combineer posters met persoonlijke foto's om de look een uniek persoonlijk tintje te geven.

Stap 2: Wees creatief met de kaders Maak een postercollage door verschillende kaders, posterhangers of zelfs klemmen te gebruiken om je posters op te hangen. Experimenteer met washi-tape om het eindresultaat nog kunstzinniger te maken.

Stap 3: Organiseer je creativiteit Vind manieren om je kunstbenodigdheden te ordenen, zodat je gemakkelijk kunst kunt creŽren wanneer je een moment van inspiratie hebt.

Zo maak je van je kot je thuis

Tips voor de natuurliefhebber

Als je liever in de bergen wandelt dan door de stad loopt, haal dan de natuur in huis!

Stap 1: Selecteer posters in groene en beige tinten Frisse natuurposters helpen je om even niet aan je tentamens en deadlines te denken. Combineer natuurmotieven met neutrale fotokunst voor een rustgevend resultaat.

Stap 2: Gebruik natuurlijke ophangsystemen Het gebruik van natuurlijk materiaal om je posters mee op te hangen zorgt voor een rustieke en natuurlijke uitstraling. Een manier waarop je dit kunt doen, is door ingekaderde posters met touw op te hangen.

Stap 3: Gebruik milieuvriendelijke decoraties om je kamer mee in te richten Maak de look af met natuurlijke accessoires: door organische materialen te mixen creŽer je een knus gevoel. Hoe meer kamerplanten, hoe beter!

Zo maak je van je kot je thuis

Tips voor de social butterly

Ben jij super sociaal en degene die graag een kotfeest organiseert? Geef je kamer dan een chique uitstraling.

Stap 1: Selecteer vrouwelijke, edgy posters en bloemenprints Combineer mooie bloemenprints met posters uit de Desenio Studio Luxe-collectie voor een vrouwelijke look. Het is aan jou hoe je de posters mixt en matcht - focus op pastelroze, of voeg posters toe met donkere ondertonen als dat beter bij jou past.

Stap 2: Zet een aantal posters naast elkaar om zo een laagjes effect te creŽren. Zet meerdere ingekaderde posters op een plank, of laat een extra grote poster tegen de muur leunen. Op deze manier kan je de posters herschikken wanneer je zin hebt in verandering!

Stap 3: Laat je stijl zien Laat je favoriete fashion items zien en match ze met je posters! Een geweldige manier om dit te doen is door een kledingrek te gebruiken om je mooiste kledingstukken te laten zien.

Zo maak je van je kot je thuis

Tips voor de self-care queen

Een opgeruimde kamer met positieve vibes zorgt voor een kalme gemoedstoestand, zodat je prioriteit kunt geven aan je fysieke en mentale welzijn.

Stap 1: Selecteer posters met kalmerende motieven Botanische- of grafische posters in lichte kleuren helpen je om kalm te blijven tijdens stressvolle tentamenperiodes.

Stap 2: Style ze op een moodboard Het gebruik van een prikbord en washi-tape is een geweldige manier om een stylish tintje toe te voegen aan je rooster en andere notities.

Stap 3: Stem je studentenkamer af op je levensstijl Ontwerp je kamer op jouw manier - maak een speciale hoek voor je ochtendmeditatie, en zorg ervoor dat je omgeving rust uitstraalt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo