Interieur

Eenvoudig meer diepte en contrast in jouw interieur

Eenvoudig meer diepte en contrast in jouw interieur
Elke woning is verschillend en heeft een ander kleurenpallet nodig om een optimale sfeer te kunnen uitstralen. Daarnaast is het kiezen van een vaste basis heel belangrijk. Kies een kleur die bij de woning past, maar ook zeker die past bij je eigen smaak. Nadat de basis is gezet, is het tijd om het interieur persoonlijk te maken met contrasten. Contrast in materiaal, textuur en kleur zorgt voor diepte in het interieur en maakt het ook meteen persoonlijk.

Diepte

Een slimme manier om in visueel opzicht diepte te creëren in huis is door gebruik te maken van een spiegel. Je woning lijkt een stuk ruimer en groter. Ook zorgen spiegels voor extra lichtinval in de woning. Hierdoor versterkt het gevoel van ruimte en openheid nog meer. De diepte wordt alleen gecreëerd door de spiegel op de juiste plek te bevestigen. Als je de woonkamer hoger wilt laten lijken, is het gebruik van verticale spiegels beter. Hierdoor lijken de wanden en muren hoger. Door het gebruik van meerdere spiegels wordt dit effect versterkt. Maar ook het neerzetten van een spiegel op de grond of het neerzetten op een tv kast kan een gunstig effect hebben op de ruimte.

Mixen

Een mix van verschillende woonstijlen is steeds meer in opkomst. Ook duurzaamheid en gepersonaliseerd interieur staat steeds meer centraal. We vinden het belangrijk dat we iets kiezen wat we mooi vinden en niet alleen meer kijken naar de laatste woontrends. Door deze persoonlijke touch ontstaat er meer contrast in het interieur. Door het toevoegen van vintage meubels en accessoires maken we het interieur uniek, persoonlijk en duurzaam.

Contrast

Bij contrast in het interieur wordt gedacht aan kleur, vorm, materiaal en stijl. Het gebruik van donker en licht wordt tegenwoordig steeds meer gebruikt. Dit geeft een eigentijdse en luxueuze sfeer, denk aan het gebruik van donkere kozijnen, stalen deuren en donkere meubels. Het gebruik van bijvoorbeeld zwarte tv meubels creëert een stijlvol en chic gevoel. Vaak worden er aardse tinten en rijke materialen gebruikt om het interieur te laten vloeien. Hierdoor voelt het warm en sfeervol aan. Ook mogen vormen niet ontbreken in het interieur. Het combineren van ronde en rechte vormen zorgt voor veel contrast, bijvoorbeeld het gebruik van een ronde tafel met een rechthoekig vloerkleed.

Door gebruik te maken van verschil in kleur, materiaal en textuur creëer je contrast en diepte in je huis en wordt je huis uniek en persoonlijk. Varieer eens met de mogelijkheden en ontdek wat bij jouw past.

Ook interessant