5 tips om je televisie in je interieur te laten passen

Bron: Bouw & Wonen
5 tips om je televisie in je interieur te laten passen
Ben jij nog op zoek naar een goede televisie, maar wil je graag dat die goed matcht met je interieur of in ieder geval niet al te veel opvalt? Wij hebben hieronder 5 tips voor je opgesteld om je hierbij te helpen!

Tip 1 - Werk die kabels weg

Wanneer je een nieuwe televisie aanschaft, brengt dit vaak een hoop extra kabels met zich mee. De truc om jouw tv hoek rustig te laten ogen is door alle kabels zo goed mogelijk weg te werken. Werk bijvoorbeeld met een tv meubel met een gat erin of met kabelgoten. Kabels kunnen ook weggewerkt worden achter de plinten of zelfs ingefreesd in de muren. Er zijn dus genoeg opties. Check even goed wat voor jou persoonlijk de beste oplossing is. Tegenwoordig zijn er ook een hoop tvs waarbij er slechts n enkel draadje nodig is van de muur naar beneden. Dat is natuurlijk helemaal ideaal.

Tip 2 - Laat hem matchen met de muur

Door de wand achter de televisie te voorzien van een donkere kleur, kijk je ten eerste veel relaxter tv. Het contrast voor je ogen is namelijk lager, waardoor ze zich minder hoeven aan te passen. Daarnaast vloeit de tv meer op in de omgeving doordat een televisie van nature donker oogt en met een donkere wand erachter het contrast minder wordt.

Tip 3 - Creer een echte gallery wall

Naast het feit dat je tv an sich minder opvalt door hem te omringen met mooie lijstjes en kunstobjecten, kan dit ook juist voor extra sfeer in huis zorgen. Je maakt hiermee namelijk een echte gallery wall. Zorg wel altijd voor de juiste balans, zodat het niet te druk oogt.

Tip 4 - Hang hem op

Een fijne truc, waardoor de televisie ook gelijk wat meer lijkt op te gaan in de ruimte is door hem op te hangen. Zodra je hem bevestigt aan de muur, wordt hij hier meer onderdeel van. Koop dus een paar goede beugels en haal die voet eraf. Kies dan voor een mooie platte televisie. Dit ziet er strak uit en neemt minder ruimte in beslag.

Tip 5 - Laat hem verdwijnen

Als je een televisie in je interieur echt heel storend vindt, dan kun je er ook nog voor kiezen om hem compleet weg te werken. Dit kun je doen door hem in een kast te plaatsen met deurtjes, er een mooie uitrol landkaart poster boven te hangen of bijvoorbeeld een tv lift in een kast te bouwen. Bij deze opties is de tv alleen zichtbaar op het moment dat je daadwerkelijk tv gaat kijken.

Dus welke optie je ook kiest er zijn genoeg mogelijkheden om je televisie op te laten gaan in je interieur (of zelfs stiekem tijdelijk te laten verdwijnen). Laat je dus niet tegenhouden en scoor een mooie outlet televisie. Belangrijk om ook te kijken of je de uitstraling van de televisie zelf ook mooi vindt. Wil je bijvoorbeeld liever een zwarte omlijsting of liever een zilveren? Kijk dus niet alleen naar de functionaliteiten van de televisie, maar ook naar hoe die eruit ziet. Hij komt uiteindelijk wel in je woonkamer te hangen;).

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo