Welke tv beugel is geschikt?

3 augustus 2020 Bron: Bouw & Wonen
Welke tv beugel is geschikt?
Tv beugels zijn er in veel verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen uit elektrische, flexibele, vaste en extra lange muurbeugels. Al deze soorten beugels hebben andere voordelen. Ben je benieuwd wat voor type tv beugel het beste past bij jouw wensen en ruimte? We hebben de verschillende soorten voor je op een rij gezet.

Soorten tv beugels

Tv beugels kunnen onderverdeeld worden in de categorieŽn vast, flexibel, extra lang en elektrisch.

Vaste tv beugel

Dit type muurbeugel geeft het meest strakke aanzicht. Hiermee kan de televisie zo dicht mogelijk tegen de muur bevestigd worden.

Flexibele tv beugel

Flexibele tv beugels kunnen onderverdeeld worden in de types draaibaar en kantelbaar. Er zijn ook combinaties hiervan beschikbaar. Met een flexibele tv beugel kun je de stand van de tv aanpassen zodat je op meerdere plaatsen comfortabel tv kunt kijken.

Extra lange muurbeugel

Met een extra lange muurbeugel heb je meer bewegingsvrijheid. Dit is bijvoorbeeld een goede keuze wanneer de tv in een nis komt of wanneer je de beugel haaks op de muur wilt bevestigen.

Elektrische tv beugel

Een elektrische tv beugel geeft nog wat extra comfort. Je kunt de muurbeugel namelijk met een afstandsbediening bedienen. Zo kun je tv in de juiste stand zetten zonder op te hoeven staan.

De juiste tv beugel kiezen

Er zijn verschillende zaken waar je op moet letten wanneer je een tv beugel uit gaat kiezen. Door hier rekening mee te houden, weet je zeker dat je straks een muurbeugel in huis hebt die geschikt is voor jouw televisie.

Formaat en gewicht

Welke soort tv beugel je ook kiest, het is altijd belangrijk om op te letten op het formaat en gewicht van je tv. Door rekening te houden met de afmetingen, zorg je ervoor dat de tv beugel de tv goed kan dragen. Hierdoor kan je voorkomen dat de televisie van de beugel valt.

VESA-maat

Het is van belang om te letten op de VESA-maat (Video Electronics Standards Association). De tv en muurbeugel moeten dezelfde VESA-maat hebben om ervoor te zorgen dat de schroefgaten op dezelfde plaats zitten. In de beschrijving van de tv kun je deze maten terugvinden, maar je kunt ook zelf de afstand tussen de schroefgaten opmeten.

Verschillende merken

Er zijn tv beugels beschikbaar van verschillende merken, zoals DQ en Vogelís. Er is een ruim aanbod, waardoor er voldoende keuze is tussen de verschillende types van de beugels. De muurbeugels hebben verschillende maten, waardoor er geschikte opties te vinden zijn voor televisies van alle merken. Bij DeBeugelknaller.nl kun je eenvoudig filteren op het merk van je tv om een geschikt aanbod te vinden.

Voor je een tv beugel kunt kopen, zal je dus een aantal verschillende zaken in afweging moeten nemen. Het is verstandig om na te denken hoe je de muurbeugel wil gaan gebruiken en het juiste type te kiezen. Verder zijn de afmetingen en het gewicht ook erg belangrijk wanneer je een muurbeugel gaat uitkiezen. Gelukkig is er voldoende aanbod, zodat je altijd een geschikte tv beugel voor jouw televisie en wensen zult vinden bij DeBeugelknaller.nl.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo