Decoratie

Dit zijn dé trends voor raamdecoratie in 2023

Dit zijn dé trends voor raamdecoratie in 2023
Nu het nieuwe jaar weer voor de deur staat, gaan veel mensen aan de slag met een grote schoonmaak en/of het veranderen van het interieur. Wist je dat je niet eens heel veel hoeft aan te passen voor een nieuwe look in huis?

Zo heb je met nieuwe raamdecoratie vaak al een compleet andere stijl in je woonkamer, keuken of slaapkamer te pakken. In dit artikel vertellen we je graag meer over de trends voor raamdecoratie in 2023.

Gemak dient de mens: elektrische jaloezieën

Een trend die je bijvoorbeeld zeker eens moet overwegen in het nieuwe jaar is die van de elektrische jaloezieën. Steeds vaker kiezen we thuis voor gemak en comfort, waarbij dergelijke jaloezieën die elektrisch te besturen zijn ontzettend goed passen. Met slechts één druk op de knop kun jij van een afstandje met een afstandbediening of via een hub de jaloezieën openen en sluiten. Hierbij hoef je je geen zorgen te maken over de aanwezige motor, want die zie je eigenlijk bijna niet. Een groot voordeel van elektrische jaloezieën is dat ze in vrijwel ieder soort interieur passen en dat ze voor ieder budget te koop zijn.

Raamdecoratie van hout of andere natuurlijke materialen

In het nieuwe jaar zien we ook een trend waar we in 2022 ook al erg blij van werden, namelijk de trend van raamdecoratie die gemaakt is van natuurlijke materialen. Houten raamdecoratie is hierbij misschien wel het meest populair. Dat is niet zo vreemd, want houten rolgordijnen of jaloezieën passen ontzettend goed bij de hedendaagse woontrends. Je combineert zo'n rolgordijn bijvoorbeeld goed met aardse tinten, zoals roestbruin en beige. Daarbij is het een fijne match met andere natuurlijke tinten en stoffen in je woning. Denk aan rotan, linnen en teddystof.

Dikke gordijnen van velours in allerlei kleuren

Ga je liever voor gordijnen als raamdecoratie? Ook dat zien we in 2023 veel terug en dan met name dikke gordijnen van luxe stoffen zoals velours. Dit soort gordijnen zien er niet alleen luxe en stijlvol uit, maar houden ook nog eens de kou buiten en de warmte binnen. Dat is in deze periode van enorm hoge energieprijzen ontzettend mooi meegenomen. Ga voor een romantische kleur zoals bordeauxrood of donkergroen en je hebt een prachtige eyecatcher voor je ramen hangen. Extra tip: combineer dikke gordijnen met dunne, doorzichtige gordijnen.

Duurzame shutters en jaloezieën voor je ramen

Tot slot is er steeds meer keuze op het gebied van duurzame en isolerende raamdecoratie. Dat is met oog op duurzaamheid en het alsmaar populairder worden hiervan niet zo gek. We kiezen tegenwoordig liever voor raamdecoratie waar we lang wat aan hebben dan voor jaloezieën of gordijnen die we volgend jaar alweer moeten vervangen. Die dikke gordijnen waar we het hierboven over hadden, werken al heel isolerend. Dat is ook het geval bij jaloezieën die gemaakt zijn van duurzaam hout waarmee je in de zomer je huis koel houdt en waarmee je in de winter profiteert van een lekker warm huis. Ga je ook nog eens voor elektrische jaloezieën dan kies je voor duurzaamheid én gemak.