Zonwering

Aangenaam wonen in je huis, wat heb je nodig

Aangenaam wonen in je huis, wat heb je nodig
Aangenaam en comfortabel in je huis kunnen wonen: wie wil dat nu niet? Het antwoord is best eenvoudig. Natuurlijk wil iedereen die een eigen woning heeft daar relaxed en rustig kunnen wonen. Een fraai ingericht interieur dat daarnaast ook een hoog wooncomfort biedt, is daarvoor een absolute voorwaarde.

Wil je dit snel bereiken, dan is de keuze voor horren en shutters aan te raden. Deze raamdecoratie neemt in populariteit toe, omdat aan horraambekleding en shutters veel voordelen zijn verbonden. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van de genoemde raambekleding, de voordelen en de mogelijkheden die horren of shutters te bieden hebben.

Shutters & horren: wat kun je hiervan verwachten?

Shuttersraambekleding is een luxueuze soort raambekleding, die bestaat uit stijlvolle lamellen die handmatig, of via een elektrische (afstands)bediening, open en dicht gedaan kunnen worden. Op deze manie kun je in een handomdraai perfect de hoeveelheid zonlicht die naar binnen valt afstellen of de kamer verduisteren naar eigen wens.

Veel mensen gebruiken hun shutters in combinatie met horren, bijvoorbeeld een hordeur. Een hor is ideaal om de kamer te kunnen koelen en lekker door te luchten, zonder dat er insecten als bijen of steekvliegen naar binnen komen.

Wat shutters zo aangenaam maakt als raamdecoratie

Wie ervoor kiest om als raambekleding voor shuttersdecoratie te kiezen, profiteert optimaal van enkele belangrijke voordelen van deze zonwering voor in het interieur. In de eerste plaats is shuttersraambekleding een ogede keuze, omdat je hiermee uitstekend binnenvallende zonnestralen kunt reguleren. Wil je veel lichtinval dan zet je de lamellen wijd open. Wil je de kamer verduisteren of ben je op zoek naar privacy? Dan doe je de lamellen gedeeltelijk of volledig dicht. Zo simpel werkt het.

Een tweede pluspunt van shutters in huis, is dat je het binnen direct aangenaam en comfortabel maakt. Dat geldt zowel visueel als qua gevoel. Shutters zien er namelijk lekker chique en eigentijds uit, maar zijn tegelijk ook tijdloos en passen bij elk type interieurstijl. Ook qua gevoel gaan shuttersje direct voordelen opleveren. Het tocht in de herfst en tijdens de wintermaanden minder in huis als je de lamellen sluit. En daarbij houd je door shutterlamellen in je kozijnen te plaatsen ook aanzienlijk meer warmte binnen. Binnen voelt het daardoor niet alleen comfortabel warm aan, maar tegelijk bespaar je ook fiks op je energienota!

Wat is er zo prettig aan horen in huis?

Shutterslamellen zijn perfect te combineren met horren. Horren zijn namelijk in allerlei interieurstijlen te verkrijgen en kunnen exact op maat gemaakt worden. Ook qua kleur en stijl zijn ze breed verkrijgbaar, zodat ze perfect in jouw woning passen qua looks. Een andere pre van horren is dat ze het heel gemakkelijk maken om je woning te koelen en de lucht te verversen. In horramen en hordeuren zit namelijk sterk gaas, dat niet alleen insecten tegenhoudt, maar bijvoorbeeld ook pollen die in de lucht zweven. En dat is natuurlijk prettig als je allergisch bent voor wespensteken, bijensteken of pollen. Je komt de zomer dan ook een stuk aangenamer door met een horraam of een hordeur.

Ook interessant