Binnenafwerking

Tips voor het kopen van een nieuwe hordeur

Tips voor het kopen van een nieuwe hordeur
Een warme zomeravond, strakblauwe lucht, gezellig met vrienden en familie in de tuin. Waar denk je dan aan? Barbecueën! Of op z’n minst buiten de avondmaaltijd verorberen. Heerlijk. De buitendeur staat wagenwijd open, iedereen loopt vrolijk in en uit. Maar dan zie je in de keuken een aantal ongenodigde gasten. Vliegen en muggen. Hier zit je dus totaal niet op te wachten. Tijd voor een hordeur!

Verschillende type

In de hordeuren-wereld bestaan er verschillende soorten horren, maar hoe kies je de juiste hordeur uit? Hier een aantal handige tips voor het kopen van een nieuwe hordeur:
  • Kies de juiste hordeur: er bestaan verschillende type hordeuren. Welke jij uiteindelijk aan gaat schaffen hangt grotendeels af van jouw buitendeur, maar ook jouw smaak is hierin niet onbelangrijk
    • Standaard hordeur: Deze hordeur wordt geplaatst achter de buitendeur en kan net als een ‘echte’ deur makkelijk open en dicht gedaan worden. De deur blijft goed dichtzitten dankzij de magnetische sluiting. Een standaard hordeur past goed bij een standaard buitendeur.
    • Rol hordeur: geen losse deur, maar een hor die je als het ware uitrolt. Deze rol hordeur komt aan de zijkant van jouw deurpost te zitten en trek je in één vloeiende beweging naar de andere zijde van de deuropening
    • Plissé hordeur: hetzelfde idee als de rol hordeur, alleen dan veel luxer. Deze hordeur vouwt zichzelf op, waardoor je een mooi patroon krijgt in de hor zelf. Dit alleen al geeft een luxe uitstraling. Wat ook handig is aan deze hor: hij blijft op iedere stand staan.

Stel zelf je hordeur samen

Geen vliegen en ander ongedierte in huis? Stel jouw eigen plissé hordeur samen bij de Horrengigant! Hier kun je in een aantal eenvoudige stappen de hordeur helemaal fine tunen. Zo kun je de kleur van het frame helemaal aanpassen aan jouw stijl. Daarnaast kun je ook kiezen wat voor handgrepen je wilt. Wel zo fijn: een stijlvolle hordeur, frisse buitenlucht dat naar binnen waait en géén vliegen meer in huis.

Zijn er toch muggen en vliegen binnengekomen? Dan kan je hier een aantal handige tips vinden om ze te bestrijden.