Bereid je goed voor op de lente en zomer met een hordeur op maat

3 december 2018 Bron: Bouw & Wonen
Bereid je goed voor op de lente en zomer met een hordeur op maat
Dankzij de lage temperaturen hebben we er in de winter veel minder last van, maar insecten zijn er elk seizoen. Bij koud weer zijn er nog wel wat kruipende insecten zoals motten, vlooien en zilvervisjes, maar het is pas in de lente dat vliegen en motten actief worden. In de zomer zijn de meeste insecten actief omdat ze zich dankzij de hogere temperaturen goed kunnen voortplanten en ontwikkelen. De meest voorkomende insecten in de zomer zijn muggen, vliegen, motten, mieren, vlooien, zilvervisjes en wespen. In de herfst zijn er nog steeds veel insecten actief ondanks de lagere temperaturen. Dit zullen dan meer kruipende insecten zijn zoals muggen, vliegen, motten, mieren, vlooien en zilvervisjes.

Bestrijden

Gelukkig kunnen we veel dingen ondernemen, zodat we minder last hebben van de beestjes. Sprays kunnen heel efficiënt zijn, maar ze zijn minder goed voor mens en dier en zijn best alleen te gebruiken in extreme gevallen. Vaak kan je de insecten beter proberen te weren door een klamboe of een hor.

Horren op maat

Als we in de zomer het huis willen verluchten en toch zo weinig mogelijk insecten in huis willen, kunnen we best gebruik maken van horren op maat. Zulke horren zijn zeer praktisch en laten toe om bijvoorbeeld ´s nachts te slapen met de ramen wagenwijd open zonder gestoord te worden door zoemende muggen. Ook overdag is het leuk om de terrasdeur open te laten staan, zodat er frisse lucht binnen kan en de natuurlijke lichtinval niet verstoord wordt. De vervelende bromvliegen, wespen en muggen kunnen echter niet meer binnen. Ook de kat van de buren of een verdwaalde duif gaan geen toegang tot de woning meer kunnen vinden.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo