Zomer interieurs worden gemaakt in de winter

Bron: Bouw & Wonen
Zomer interieurs worden gemaakt in de winter
De winter loopt op zijn eind. We hebben genoten van sneeuw, (nep)ijs en winterse sferen. Hoewel we nu nog genieten van kaarsjes, haardjes en andere winterse taferelen, kijken we stiekem al naar de aankomende lente en zomer. Aangezien er aan bepaalde plannen ook wel levertijd zit, kun je maar beter nu beginnen met het plannen van je zomerinterieur.

Tip 1 een goede voorbereiding is het halve werk

Denk goed na over wat je zou willen veranderen in je interieur. Wil je grote veranderingen of ga je voor details? Accessoires of een gekleurd muurtje zijn makkelijker aangepast dan bijvoorbeeld nieuwe meubels. Internet kan een goede bron zijn om ideeën op te doen. Een moodboard met je inspiratie plaatjes kan je een leidraad geven.

Tip 2 insecten houden ook van zomer

Niet alleen mensen houden van warm, droog en aangenaam weer, insecten ook. Door klimaatverandering blijven de winters steeds zachter en hebben insecten meer kans om te overleven. Ook zijn de insecten van ver over zee al gesignaleerd in ons kikkerlandje. Normaal zijn we een zeer gastvrij land, maar deze monsters zien we liever gaan dan komen. De buitenlandse muggen en vliegen dragen vreemde ziektes met zich mee. Daarom is het raadzaam je huis hermetisch af te sluiten met horren. Horgordijnen zijn op maat gemaakt te bestellen, dus voor alle schuifpuien of openslaande deuren is er wel een oplossing. Op www.plissehordeurenwebshop.nl bestel je snel en gemakkelijk zo’n handige hordeur.

Tip 3 tuinieren

Ook zo’n fan van barbecueën met familie of vrienden? Het is wel fijn dat je gasten dan niet terecht komen in een tuin die niet onderdoet voor een Zuid Amerikaanse jungle. Dus ga aan de slag met een bosmaaier en snoei de bestaande jungle om tot een gelikt tuintje, waarmee je je gasten de ogen uitsteekt. En als je tip 2 hebt uitgevoerd hoef je na deze festiviteiten in de tuin, niet eerst nog op zoek naar alle onuitgenodigde gasten, die je ’s nachts uit je slaap houden. Daar worden we vrolijk van!

Zomer interieurs worden gemaakt in de winter

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo