Algemeen

Wespen bestrijden, tips vind je hier!

Wespen bestrijden, tips vind je hier!
Heb je veel wespen in of rond het huis en wil je de wespen bestrijden? Hier vind je een aantal tips waarmee je die vervelende wespen wegjagen en/of wespen op afstand houden kunt. Als je een nest in of rondom het huis vindt, kun je beter een professionele wespenbestrijder inschakelen.

Zelf een wespenval maken

Wespen bestrijden kun je proberen met een zelfgemaakte wespenval. Zelf een wespenval maken, is heel eenvoudig. Wat je nodig hebt, is een plastic fles. Snijd de fles doormidden, keer de afgesneden bovenkant om en steek deze in het onderste deel. In de onderkant doe je een zoete vloeistof als ranja, waar wespen op af komen. Wespen belanden vervolgens in de val en kunnen niet meer naar buiten.

Geuren om wespen op afstand te houden

Bepaalde geuren kunnen wespen slecht tegen. Om wespen te voorkomen in je buurt, hebben wij enkele tips voor je. Met deze geuren kun je wespen op afstand houden:
  • Schaaltje met kruidnagel
  • Bakje met azijn
  • Schoteltje met gesnipperde ui
  • Schaaltje met verbande koffie
  • Stokjes met wierook

Anti-wespenspray gebruiken

Wespen bestrijden is ook mogelijk met een wespenspray op basis van natuurlijke pyrethrinen. Zo’n spray kun je gebruiken tegen allerlei vliegende insecten. Door de speciale spuitlans kun je zelfs de wespen bestrijden die in een wespennest zitten.

Actief wespen bestrijden

Heb je de wespen niet kunnen bestrijden met een zelfgemaakte wespenval, de wespen op afstand kunnen houden met geuren of met een anti-wespenspray? Laat dan de wespen bestrijden door een professionele wespenbestrijder. Een ervaren bestrijder weet binnen no-time de wespen te bestrijden.

Ook interessant


Build for Life