Slaapkamers

5 inspiratie tips voor in de slaapkamer

5 inspiratie tips voor in de slaapkamer
Eén van de plekken in huis waar we de meeste tijd doorbrengen is de slaapkamer. De gemiddelde Belg en Nederlander heeft toch al gauw behoefte aan een uurtje of 7 a 8 slapen. En laat dit nu net hetgeen zijn dat je het liefst in een fijne slaapkamer doet. Het is voor iedereen verschillend, maar er zijn mensen die van de slaapkamer echt een persoonlijke kamer maken, waarin ze zich altijd prettig voelen en echt tot rust komen. De inrichting van de kamer is daarin van groot belang. Om jou hiermee te helpen, geven we je in dit artikel 5 inspiratie tips voor in de slaapkamer.

Het bed

Het belangrijkste in de slaapkamer is uiteraard het bed. De keuze uit verschillende bedden is gigantisch, waardoor er voor iedereen iets op maat is. Stap binnen bij een beddenwinkel en je zult merken dat je binnen no-time het voor jouw perfecte bed hebt gevonden. Wat past er in jouw slaapkamer? Ga jij voor een grote boxspring of kies jij bijvoorbeeld voor een houten ledikant met lattenbodem? De keuze is reuze, zolang je maar goed ligt.

De kleuren

Net als in de woonkamer kun je ook in de slaapkamer volledig je eigen gang gaan qua kleuren en details. Daarin hebben kleuren soms meer invloed op een ruimte dan je in eerste instantie denkt. Groen is bijvoorbeeld rustgevend, terwijl zilver luxe uitstraalt. Geel zorgt voor energie en blauw is juist weer extra kalmerend. Zoek dus uit wat het beste bij jou past en laat deze kleuren terugkomen in aspecten als de muren of jouw dekbedovertrek.

De leukste accessoires

Natuurlijk is elke slaapkamer voorzien van een kast en een bed. Er zijn echter honderden diverse accessoires die jou kamer wat extra’s geven. Dit kan een gaaf schilderij aan de muur zijn, een luxueuze kleerhanger of bijvoorbeeld persoonlijke foto’s van jouw gezin en/of familie. Uiteraard geven ook accessoires als planten een boost aan de levendigheid van jouw slaapkamer.

Vloerkleed

Eén van de meest populaire dingen om in de slaapkamer te hebben is een fijn vloerkleed. De kans dat jouw slaapkamer nog uit vloerbedekking bestaat achten we niet zo groot. Daarom is het maar wat lekker om op een heerlijk zacht kleed te landen, wanneer jij uit bed stapt. Zeker de wat dikkere, fluffy vloerkleden van tegenwoordig zijn hier uitermate geschikt voor.

Een thema

We bewaren de beste tip misschien wel voor het laatst. Hoe jouw slaapkamer er uit gaat zien kan je volledig laten afhangen van een bepaald thema. Ga jij voor een landelijke sfeer? Dan houd je ongetwijfeld van houten meubelen, waarbij vooral de kleur bruin terugkomt. Ben je helemaal gek van de jungle en natuur? Je raadt het al, dan ga je ongetwijfeld veel planten en de kleur groen tegenkomen. Probeer uit te zoeken wat het beste bij jou past en wat je wilt uitstralen. Zoals er op ieder potje een deksel past, zo heeft ieder persoon een voorkeur voor de inrichting van de slaapkamer.

Ook interessant