Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Mijn Huis Mijn Architect

Mijn Huis Mijn Architect Op zaterdag 23 en zondag 24 september 2017 pakt de Orde van Architecten - Vlaamse Raad uit met een fonkelnieuwe editie van Mijn Huis Mijn Architect. Dit openhuizenevent helpt bouwheren op weg naar een ontwerper voor hun droomwoning.

Laat je dus inspireren en informeren. De architecten en bouwheren ontvangen je graag op zaterdag 23 en zondag 24 september en dit van 14u tot 18u.
Inspiratieproject: Symbiose van oud en nieuw in Brussel
Op de Beukenberg in Vorst werd een oude schrijnwerkerij omgebouwd tot een modern woon- en werkatelier. Elementen van oud en nieuw versmelten in een kader dat een inspiratiepalet is van kleuren, indrukken en materialen uit alle hoeken van de wereld waar de bewoonster heeft gewoond, van de Namibische woestijn tot de 'urban jungle' van New York.

Architect ... Lees verder...
26 september 2012
Inspiratieproject: Fenix uit de as in Vlaams-Brabant
Een unieke ligging op een heuvelrug, aan de bosrand en omringd door een weiland van drie hectaren: een droom voor architect Tom Jonckers om een oude hoeve nieuw leven in te blazen. Hoe de woning perfect werd geïntegreerd in het landschap, kunt u uiteraard enkel met eigen ogen zien!

"Het middelste deel werd er als het ware uitgenomen en vervangen ... Lees verder...
26 september 2012
Inspiratieproject: Blikvanger in Limburg
Beton kil en koud? Dan moet u beslist passeren in paradijselijk Haspengouws Zammelen. Elke Croughs en Tom Cornelissen bouwden hier een ongewoon en innovatief betonconcept dat uitgeeft op een heerlijk panorama. Het koppel wilde een compacte woning met drie slaapkamers en vond daarvoor de inspiratie bij de vorige editie van Mijn Huis Mijn Architect.

Architect ... Lees verder...
26 september 2012
MHMA: Twee volumes en een overvloed aan licht
Het uitgangspunt voor deze ruime woning in Dudzele (West-Vlaanderen) zijn twee volumes, op elkaar geplaatst en van elkaar verschoven. De volumes omvatten twee patio’s die de woning enerzijds voorzien van een overvloed aan licht en anderzijds een luchtige sfeer creëren.
De patio aan de voorzijde brengt de bezoeker in een semi-private buitenruimte ... Lees verder...
25 september 2012
MHMA: Moderne ééngezinswoning in Bonheiden
Sobere lijnen en volumes kenmerken de architectuur van deze eengezinswoning met architectenbureau. De professionele ruimtes situeren zich aan de straatzijde (= noordzijde). Via het langgerekte raam van de bureauruimte op de verdieping heeft men een panoramisch zicht op de beboste omgeving. De straatgevel wordt visueel verbreed door een functionele muur ... Lees verder...
24 september 2012
MHMA: Nulenergiewoning in Geel
Een sobere moderne woning met beperkte kantoorruimte ontworpen volgens de regels van het passiefhuisplatform met als doel een nulenergiewoning te realiseren. De volledige buitenschil werd grondig geïsoleerd. Aan de achterzijde zorgen grote glaspartijen voor overvloedig daglicht en contact met de landelijke buitenomgeving. West- en noordgevel werden ... Lees verder...
21 september 2012
MHMA: Energiezuinige moderne woning in Merelbeke
De verhuis van een ruime herenwoning in de stad naar een sobere, energiezuinige moderne woning aan de rand van de stad was voor de bouwheer een verademing.
Het ruimtelijk open karakter van de woning is geen beperking voor een energievriendelijk resultaat. De nodige aandacht voor oriëntatie, isolatie van de buitenschil, luchtdichtheid van de constructie ... Lees verder...
20 september 2012
MHMA: Eerherstel voor het oorspronkelijke volume
Deze woning in Geluwe, gebouwd in het begin van de jaren 30, bestaat uit één rechthoekig volume waar in de loop van de jaren verschillende koterijen tegen werden gebouwd. Het oorspronkelijk heldere grondplan ging verloren en is getransformeerd tot een breiwerk van kleine kamers.

Er werd beslist de verschillende uitbreidingen af te breken om het ... Lees verder...
19 september 2012
MHMA: Een villa met Frank Lloyd Wright allures in Dilbeek
De inspiratie voor deze woning in Dilbeek heeft de architect gehaald uit een sterke voorliefde van de bewoners: de modernistische architectuur van de jaren '60. Typische elementen uit die periode zoals de natuurlijke materialen, de dunne luifels, de carport, de zichtbare staalstructuur, het warme interieur zijn op een eigentijdse manier toegepast.

Vanaf ... Lees verder...
18 september 2012
 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba