Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Weersverwachting voor de komende dagen  

Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 12 januari is er op vele plaatsen eerst nog nevel of mist die, net als de voorbije dagen, moeilijk gaat optrekken. Uit het lage grijze wolkendek kan er ook wat lichte regen of motregen vallen. Na de middag wordt het droger maar het blijft overal zwaarbewolkt. We verwachten temperaturen rond 3 of 4 graden in de Ardennen, elders rond 5 of 6 graden. De wind is stil of waait zwak uit wisselende richtingen.

De komende avond en nacht blijft het vrijwel droog en krijgen we geleidelijk ook enkele opklaringen. In het tweede deel van de nacht kan zich opnieuw nevel of mist vormen. Die kan in de Ardennen, met daar temperaturen rond het vriespunt, lokaal kan aanvriezen. In het noorden van het land blijven de temperaturen positief met waarden rond 2 ŗ 3 graden. De wind is eerst nog zwak en veranderlijk maar wordt later zwak tot matig uit oost tot zuidoost.

Zaterdagochtend is het nog grijs met lage wolken, nevel en mist, maar geleidelijk komt de zon meer en meer tevoorschijn. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 graden aan de kust, met waarden rond 6 graden elders in Vlaanderen. De wind waait meestal zwak tot soms matig uit zuidoost tot oost. Met de brede opklaringen en een zwakke wind koelt het 's nachts snel af. Op de meeste plaatsen gaat het licht vriezen. Het kan wat nevelig worden en op sommige plaatsen is een aanvriezende mistbank mogelijk.

Na het opruimen van het lokale ochtendgrijs wordt het zondag een mooie, zonnige dag. Het kwik stijgt tot rond 5 graden. De wind waait zwak tot matig uit oostelijke en geleidelijk meer zuidelijke richtingen.

Maandag is er eerst vooral hoge bewolking. Geleidelijk verschijnt er ook veel lage bewolking en in de namiddag gaat het, meestal licht, regenen. De maxima liggen rond 6 graden. De wind waait eerst matig uit het zuidzuidwesten, maar neemt in de loop van de dag toe tot vrij krachtig of krachtig. 's Nachts gaat het intenser regenen. In de Ardennen is winterse neerslag mogelijk. De wind neemt wel wat af.

Dinsdag is het wisselend bewolkt met buien. De bewolking neemt toe en vooral 's namiddags en 's avonds gaat het regenen. Er kan op sommige plaatsen overvloedig veel regen vallen. Tegelijkertijd neemt de wind weer flink toe. De maxima liggen rond 7 graden in het centrum. 's Nachts volgen er buien, die in de Ardennen winters worden. Vooral in de Hoge Venen zijn sneeuwbuien mogelijk.

Woensdag wordt het wisselend bewolkt met geregeld buien. In de Ardennen worden dit winterse buien en sneeuwbuien. De maxima liggen rond 5 graden in het centrum. De wind waait matig tot vaak vrij krachtig uit zuidwestelijke tot westelijke hoek. Donderdag kan het opnieuw flink gaan regenen en waaien.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 januari 2018
Bron: KMI
Nieuwsarchief:   

Meer nieuwsberichten

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Wat kunt u verwachten van 2018?
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3808 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2018 Shift Networks bvba