Verlichting

Optimale tuinverlichting voor professionele buitenruimtes.

Optimale tuinverlichting voor professionele buitenruimtes.
Een goed doordacht lichtplan is niet alleen een esthetische aanvulling voor tuinen en andere buitenruimtes. Als het gaat om kantooromgevingen en andere werkplekken die beschikken over een eigen buitenruimte, kan een tuin bijdragen aan het welzijn van werknemers. Juiste verlichting is in deze situaties juist van cruciaal belang. Daarom volgt hieronder een overzicht met belangrijke voordelen om de verlichting in een tuin bij een kantoor op orde te maken.

Visitekaartje

Een tuin bij een kantoor is veel meer dan alleen een extra buitenruimte. Het is een verlengstuk van het bedrijf en is dus onderdeel van het imago en visitekaartje. Door op donkere momenten de tuin te verlichten door middel van tuinspots wordt de algemene uitstraling van het bedrijf aanzienlijk verbeterd. Bezoekers, klanten en eigen medewerkers krijgen een positieve indruk als de tuin er goed bij ligt. Er wordt een bepaalde indruk gecreëerd over het bedrijf. Als het bedrijf namelijk de tuin goed op orde heeft, dan is de kans ook groot dat de rest ook op orde is. Zorg er daarom voor dat je tuin aansluit bij datgeen wat je als bedrijf wil uitstralen. Elk bedrijf heeft zijn eigen unieke kenmerken, en hetzelfde geldt voor de bijbehorende kantoorruimtes en aangesloten tuinen.

Functionaliteit

Bij de aanleg van een tuin rondom een kantoor wordt vaak gewezen op functionaliteit. Dat wil zeggen, veel werkgevers en eigenaren van kantoren met een tuin zien als extra kostenpost die niet veel oplevert. Want wanneer wordt er nou daadwerkelijk gebruikgemaakt van een tuin? Alleen bij daglicht en als de zon schijnt. En zonneschijn kan je nou eenmaal niet beheersen, zeker niet in ons land. Het is namelijk niet alsof we zelf opbouwspots aan de lucht kunnen plaatsen, dus waarom zou ik moeite doen om de tuin in orde te maken?

Maar dat is een misvatting. Medewerkers maken niet alleen gebruik van een tuin als de zon schijnt, maar ze worden min of meer gedwongen vanwege het beperkte licht. Verlichting speelt hierin een sleutelrol. Goede verlichting zorgt ervoor dat een tuin meerdere doeleinden kan dienen. Het verbetert de veiligheid en bruikbaarheid van de buitenruimte, vooral tijdens de avonduren. Als de tuin er goed bij ligt, zullen werknemers nog meer gebruik maken van de tuin. Maak van uw kantoortuin een groene oase met de juiste verlichting, en geef uw medewerkers en bezoekers een positieve ervaring, zowel overdag als 's avonds.

Productiviteit

Onderzoek heeft aangetoond dat blootstelling aan natuurlijk licht gedurende de dag het welzijn en de productiviteit kan bevorderen van personeel. Door verlichting met daglicht kleur te gebruiken in het tuinontwerp, kunnen deze voordelen worden toegepast op de buitenruimte van een kantoor. Sfeervolle verlichting op terrassen of in zithoeken moedigt medewerkers aan om naar buiten te gaan en te ontspannen tijdens de pauze. Door ten alle tijden te kunnen voorzien in het juiste licht, in combinatie met frisse lucht, zorgt dit ervoor dat medewerkers beter in hun vel zitten. Dit zorgt ervoor dat de algehele tevredenheid en productiviteit wordt verhoogd. Daarom is een tuin een belangrijk onderdeel wat niet mag worden onderschat.

Ook interessant