Tuin

Meer sfeer in je tuin? Check deze fijne tips

Meer sfeer in je tuin? Check deze fijne tips
De tuin wordt steeds vaker als een verlengstuk van onze woonkamer gezien. Daarom doen we er alles aan om in ieder seizoen van het jaar van onze buitenruimte te kunnen genieten. Zo creëren we vaak een heerlijke zit- of loungeplek waar we lekker kunnen zitten, lezen en eten met familie en/of vrienden.

Op die manier is je tuin sowieso al gezellig. Maar: met een beetje extra sfeer kan je tuin óók mooi en sfeervol zijn op de momenten dat de buitenruimte niet gevuld is met mensen. Hoe je dat doet? Simpel: door lichtsnoeren toe te voegen en te experimenteren met water. In dit artikel lees je er meer over.

Lichtsnoeren in je tuin voor een gezellige sfeer

Een van de grootste sfeerbepalers in een ruimte is verlichting. Met de juiste tuinverlichting zorg je voor een gezellige sfeer waarbij bepaalde onderdelen in je tuin juist wel of niet worden uitgelicht. Er is tegenwoordig dan ook steeds meer te koop op het gebied van tuinverlichting. Ga in ieder geval voor een gezellige basis met lampionnen en lichtsnoeren. Daarmee krijg je een heel romantische en warme sfeer in je tuin. Vermijd felle lampen en ga liever voor warme verlichting in diverse uitvoeringen.

Hang bijvoorbeeld een lichtsnoer van lichtsnoerbuiten.com boven de loungebank of plaats een lichtsnoer aan de overkapping of het tuinschuurtje. Combineer zo’n snoer met lampionnen die je in de bomen en struiken hangt en zet een paar kleurrijke kaarsen op de (eet)tafel buiten neer. Op die manier heb je binnen no time een fijne sfeer in de tuin, waardoor het heerlijk is om er te zitten.

Groene planten en kleurrijke bloemen voor gezelligheid

Naast de nodige tuinverlichting kun je ook al veel sfeer maken met verschillende groene planten en kleurrijke bloemen. Veel Nederlanders beschikken over een onderhoudsarme tuin waarin veel steen en beton wordt gebruikt. Wanneer je geen groene vingers hebt, is dit weliswaar ideaal maar erg gezellig? Dat is het absoluut niet. Ga daarom eens naar het tuincentrum en kies een paar mooie planten uit

Je bent zeker niet de enige, want in de afgelopen jaren is de omzet van tuincentra enorm gegroeid. Dat is niet voor niets het geval, want daar vind je diverse planten, bomen, struiken en bloemen. Haal een paar tegels weg voor een leuk kleurrijk tuintje of schaf een paar grote potten aan voor struiken en bomen. Dat ziet er direct een stuk gezelliger uit en extra mooi meegenomen: het is ook nog eens goed voor de biodiversiteit. Vlinders, bijen en andere insecten hebben heel veel aan groene tuinen.

Extra gezelligheid met een terrashaard of vuurkorf

Waar je daarnaast nog extra sfeer mee kunt creëren, is een gezellige terrashaard of vuurkorf. Hoewel je de warmte uit zo’n korf of haard in de zomer misschien niet nodig hebt, is het in de lente en de herfst heerlijk wanneer het net te fris is om buiten te zitten. Daarbij ziet een vuurkorf of een terrashaard er hartstikke gezellig uit! Het vuurtje zorgt ervoor dat je warm blijft maar geeft ook meteen extra sfeer aan je tuin.

Veel mensen denken dat je een grote tuin moet hebben om zoiets als een terrashaard toe te voegen. Dat is gelukkig niet zo, omdat je dergelijke producten in verschillende formaten en groottes kunt krijgen. Door dit enorme aanbod is er altijd wel een terrashaard of vuurkorf te koop waar je én je tuin blij van worden. Kun je je al voorstellen hoe gezellig het licht van een lichtsnoer in combinatie met het licht van een vuurtje eruitziet?

Investeer in mooie en stijlvolle tuinaccessoires

Nu je een beetje weet hoe je voor een sfeervolle basis kunt zorgen in je tuin is er nog één tip die het geheel helemaal afmaakt: investeer in mooie, kwalitatieve en stijlvolle tuinaccessoires. Een gezellige tuin is bijvoorbeeld niet compleet zonder een knusse zithoek. Denk aan een hoekje in je tuin waar een loungebank staat met kleurrijke kussens of waar twee of meer comfortabele tuinstoelen staan. Een hangstoel is bijvoorbeeld een echte eyecatcher.

Ga wat betreft kleuren voor mooie natuurlijke tinten zoals beige, aarderood en donkergroen zodat de tinten goed matchen bij de rest van de tuin. Waar je verder nog aan kunt denken, is het toevoegen van bijzondere decoratie zoals tuinschilderijen, bamboe spiegels en andere tuinaccessoires van natuurlijke materialen. Hang een paar linnen vlaggetjes op, bouw een kleine buitenkeuken en zorg dat er een stuk gras is waar je lekker op kunt relaxen. Daarmee is je tuin gegarandeerd sfeervol!

Ook interessant