Genieten van de buitenlucht met een picknicktafel

2 maart 2022 Bron: Bouw & Wonen
Genieten van de buitenlucht met een picknicktafel
Wat is er fijner dan genieten van het zonnetje in de buitenlucht? Nu de lente steeds dichterbij komt, is het tijd om de tuin alvast voor te bereiden op deze aangename dagen. Dit doe je bijvoorbeeld met een mooie tuinset. In plaats van een standaard tuinset met stoelen kun je ook eens kijken naar een picknicktafel. Picknicktafels zijn heel sfeervol en nog steeds erg populair. Het is een mooie toevoeging aan de achtertuin, maar ook een geweldige aankoop voor bedrijven of ondernemers. Fleur de binnenplaats ermee op of gebruik de picknicktafel als gezellig zitje op jouw camping of evenemententerrein. De mogelijkheden zijn grenzeloos!

Soorten picknicktafels

Er zijn diverse soorten picknicktafels verkrijgbaar. Een standaard model met rechthoekige tafel is de meest gangbare keuze. Toch zijn er ook voldoende andere soorten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld een picknicktafel met organische vormen of met een ronde tafel en boomvormige schaaldelen. Of wat dacht je van een hele robuuste variant waarbij het tafelblad en de bankjes op dikke boomstammen steunen? Voor extra comfort zijn er bankjes verkrijgbaar met een rugleuning. Door de vele mogelijkheden zijn picknicktafels geschikt voor iedere stijl, functie en omgeving.

Formaat en aantal personen

Een standaard picknicktafel is ongeveer 180 cm lang en heeft plaats voor 6 personen. Natuurlijk zijn er ook andere formaten verkrijgbaar. Zelfs een picknicktafel met ruimte voor 16 personen is geen probleem. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om jouw tafel geheel op maat te laten maken.

Houten picknicktafels

Vanwege de populariteit van de tuinset, zijn er picknicktafels te koop in verschillende materialen. Denk aan aluminium en onderhoudsvriendelijk kunststof. Toch wint dit niet van de charme van een echte houten picknicktafel. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling. Het is bovendien erg duurzaam, mits je kiest voor een sterke houtsoort. Eikenhout en Douglashout zijn een perfecte optie.

Langer genieten van houten picknicktafel

Om zo lang mogelijk te genieten van een houten picknicktafel, moet je het goed onderhouden. Maak de tuinset minstens één keer per jaar grondig schoon met een borstel. Je kunt daarnaast de levensduur verlengen door een buitenbeits aan te brengen. Deze laag beschermt het hout tegen allerlei weersomstandigheden.

Picknicktafel voor bedrijven en ondernemers

Wil je meerdere picknicktafels plaatsen op jouw camping of evenemententerrein, naast jouw kantoorpand of in de buurttuin? Dan is het mooi om een houten informatiebord of welkomsbord aan te schaffen in dezelfde stijl als de tuinmeubelen. Deze kun je op maat laten maken bij Jaap de Vries Produkties.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo