Tuinmeubels

Belgisch outdoor meubelmerk Tribù opent deze zomer flagshipstore in Los Angeles

Belgisch outdoor meubelmerk Tribù opent deze zomer flagshipstore in Los Angeles
Tribù, Belgisch merk met meer dan 60 jaar ervaring in de sector van luxueus buitenmeubilair, kondigt vol trots de opening van zijn nieuwe flagshipstore aan in het wereldberoemde West Hollywood Design District.
De showroom van 500 m2 neemt al hun bezoekers mee in het verhaal van Tribù en wordt gezien als een hotspot voor inspirerende ontmoetingen en creatieve uitwisselingen. Het is de eerste permanente, exclusieve toonzaal in de geschiedenis van Tribù. Het is een plek waar hoogstaand design en discrete luxe mooi tot uiting komen. De zorgvuldig geselecteerde collecties en accessoires creëren een inspirerende winkelervaring die al je zintuigen prikkelt, en gaan mooi samen met de specifieke noden en design voorkeuren van Tribu's Zuid-Californische cliënteel.

Los Angeles is de ideale plek voor de eerste showroom. Met haar reputatie als dé plek ​ van de indoor-outdoor way of life – door de milde temperaturen doorheen het jaar – staat de stad symbool voor de onthaaste, elegante manier van leven waar Tribù zijn handelsmerk van heeft gemaakt. Los Angeles is een stad waar het krioelt van culturele activiteiten waar architectuur en design hoogtij vieren en een dynamische community van creatieve geesten huist, met oog voor stijl van internationale allure en een voorliefde voor vooruitstrevend design. ​

Belgisch outdoor meubelmerk Tribù opent deze zomer flagshipstore in Los Angeles
De designconcepten en eerste schetsen kwamen van Belgisch architect en interieurontwerper Marc Merckx, die bij Tribù de rol van Creative Director op zich neemt. Tijdens het ontwerpproces liet hij zich inspireren door designiconen uit het midden van de vorige eeuw, zoals Frank Lloyd Wright en Richard Neutra. In de showroom heerst de typische look & feel van Tribù en staat alles in het teken van tijdloze en discrete luxe. Er werd gewerkt met een neutraal kleurenpalet en de nadruk ligt vooral op natuurlijke materialen, waaronder stenen tegels van Muschelkalk, ambachtelijk stucwerk, details in geolied brons en plafondbedekking van hennep. De algemene indruk is er een van verfijnd vakwerk waarin Europese accenten ingenieus worden verweven in een onmiskenbare Westkust-esthetiek.

De familie De Cock, die Tribù leidt, stelt het uitbouwen van solide relaties en uitmuntendheid voorop bij alles wat ze doen. Ze zijn langzaam en doelgericht gegroeid. Ze hebben hun partners in ongeveer 90 landen wereldwijd zorgvuldig gekozen met een scherp oog voor de fundamenten van een langetermijnsamenwerking.

In Los Angeles hadden we het niet beter kunnen treffen dan met Ron Safran, zelf ook derde generatie bedrijfsleider van een vooraanstaand familiebedrijf in buitenmeubilair. Tribù-CEO Koen De Cock vertelt hoe het gegaan is: “Toen Ron me de voorgestelde locatie (voor de nieuwe showroom) liet zien, was ik meteen verkocht. Prachtige panden laten me nooit onberoerd, en ik was direct in de ban van de ruimte zelf en haar uitstraling. Er kwamen oorspronkelijk ook andere steden in aanmerking, maar Rons enthousiasme voor L.A. werkte aanstekelijk en zette ons ertoe aan de sprong te wagen. Na een kort videogesprek met mijn vader en broer was de zaak beklonken. Dat is een uitstekende beslissing gebleken. Ik ben blij met de flagshipstore in Los Angeles, waar we onze visie en onze passie voor ons merk zullen kunnen uitdragen.” ​


Belgisch outdoor meubelmerk Tribù opent deze zomer flagshipstore in Los Angeles

Ron Safran voegt daaraan toe: “Je zal zien dat de mooiste kansen altijd beginnen met een sterk gevoel van verwantschap, waarbij er van in het begin een klik is. Wij brengen de meubels bij de mensen thuis, naar de tuinen en terrassen waar families genieten van elkaars gezelschap. We vinden het geweldig dat we samen met de Tribù-familie dit nieuwe hoofdstuk kunnen starten".


De Tribù-productlijn omvat collecties van internationaal gelauwerde designers. Een van de highlights is UKIYO, van Italiaans productontwerper Monica Armani. Het is een ingetogen teakcollectie geïnspireerd op de penseelstreken van klassieke Japanse kalligrafie. Multidisciplinaire designers George Yabu en Glenn Pushelberg tekenden voor de transitionele styling in teak van de Amanu-collectie en het veelzijdige, modulaire Nodi. Verder kan je ook de Senja-collectie bewonderen van Studio Segers, een bekroond Belgisch team van architecten en productontwerpers.

Belgisch outdoor meubelmerk Tribù opent deze zomer flagshipstore in Los Angeles
Tribù Los Angeles opent de deuren in de zomer van 2023 met een officiële opening in september. In 2024 is het de beurt aan Tribù Milaan. Tribù zal de showroom en de partners in Noord- en Zuid-Amerika ondersteunen vanuit een distributiecentrum in Carrollton, Texas, een strategische locatie niet ver van de Amerikaanse Gulf Coast. Deze locatie heeft een lokaal salesteam en een lokaal magazijn wat de doorlooptijd zal verminderen en efficiënte verzending en services zal ondersteunen in de volledige regio. Met deze samenwerking in Los Angeles komt de droom van Tribu waarbij familie en vrienden buiten in alle elegantie fijne momenten delen tot leven. Tribù biedt producten die de verbeelding aanwakkeren en de zintuigen prikkelen, of je nu een gezinswoning of vakantieverblijf wilt inrichten of een horecaproject onder handen neemt. ​

Ook interessant