Tuinmeubels

8 Trends in tuinmeubelen die je tuin doen opleven

8 Trends in tuinmeubelen die je tuin doen opleven
Het voorjaar is aangebroken, het ideale ogenblik om de belangrijke trends in tuinmeubelen in kaart te brengen met outdoor specialist Hanolux.

1. Zachte, ronde vormen

Zachte, ronde vormen zijn een van de belangrijke trends in tuinmeubelen. De Ukiyo-collectie van Tribù weerspiegelt deze trend perfect. Ontwerpster Monica Armani liet zich voor deze collectie inspireren door de traditionele Japanse cultuur en verwerkte gebogen lijnen in al haar ontwerpen, die doen denken aan penseelstreken uit het Japanse schrift. Van ruime tuintafels, stoelen en loungesets tot zelfs bijzettafels en krukken, de ronde vormen komen overal terug. Wünder is een nieuwkomer die helemaal meegaat met deze trend van afgeronde vormen, en The Circle is een mooi voorbeeld van hun design picknicktafel. Ontdek hier de Tribu-folder.

2. Teakhout, nog steeds een van de belangrijke trends in tuinmeubelen

Ronde vormen zijn het mooist als ze uit teakhout zijn gesneden. Teak is nog steeds een populaire keuze voor tuinmeubelen en wordt steeds vaker gebruikt voor complete tuinsets en houten ligstoelen.

3. Comfort in alle vormen en maten

Dikkere kussens, hogere rugleuningen en zachte stoffen zorgen voor extra comfort. Belgische topmerken zoals Royal Botania zijn een uitstekende keuze voor knusse tuindesigns. De Mambo-collectie van Royal Botania is bijvoorbeeld een perfecte oplossing voor de harde dimensies van het dagelijkse leven en de eindeloze to-do lijstjes. Zachte rondingen, warm hout en luxueuze kussens nodigen uit om plaats te nemen, te ontspannen en de tijd ongestoord te laten voorbijgaan. Download de collectiefolder van Royal Botania en ontdek de trends in tuinmeubelen.

4. Onderhoudsvriendelijk tuinmeubilair met kunststof en keramiek

Meer en meer ontwerpers zijn op zoek naar mooie en onderhoudsvriendelijke tuinmeubelen. Belgische ontwerpers werken met kunststofvezels die ze zelf hebben ontwikkeld. Deze vezels voelen niet als plastic, maar hebben een tactiele en warme uitstraling. Denk aan monochrome keramische tafelbladen of imitatiemarmer met verschillende prints, zoals de Torsa-collectie van Manutti. Wijnvlekken, olijfolie en koffiekringen verwijder je eenvoudig met een natte doek. Dit is pure Belgische luxe en opnieuw een van de belangrijke trends in tuinmeubelen.

8 Trends in tuinmeubelen die je tuin doen opleven - Hanolux

5. Tapijt voor buiten, bestand tegen regen en zonlicht

Nog een van de belangrijke trends in tuinmeubelen voor 2023 is tapijt. Daar mag dit jaar meer mee gespeeld worden. Denk aan meerdere tapijten in verschillende formaten naast elkaar leggen of zelfs over elkaar! Zowel ronde, vierkante én organische vormen komen aan bod. Dat toont dit speelse tapijt van Manutti, Nubo, dat zowel op vlak van lichtinval, vorm en kleur bij elke blik lijkt te veranderen. Je buitenruimte naar een hoger niveau tillen, doe je hiermee. Zoveel is zeker.

6. Diepneutrale kleuren

Neutrale kleuren zijn ook dit jaar weer alomtegenwoordig. De rust, elegantie en luxe die ze uitstralen matchen nu eenmaal perfect met het relaxerende effect dat de ontwerpers willen bereiken. Verwacht je dus maar aan zand- en grijstinten met een zacht gekleurde ondertoon in roze, geel en blauw of groen. De nieuwe okertinten van vorig jaar zijn nog steeds aanwezig, maar worden iets dieper en rijker van kleur met een bruine ondertoon. Een tuinmeubel trend die ze bij Hanolux zeer warm blijven onthalen.

7. Refurbishing en recyclage

Old is the new new. Materiaal recycleren en refurbishen is ook dit jaar een van de belangrijke trends in tuinmeubelen. En we hopen stiekem een blijvende. We hebben in onze showroom onder andere een collectie van bloempotten die nieuw leven geven aan asfaltdek en de Paju tapijten gemaakt van oude PET-flessen. Prachtig, toch? Een ander mooi voorbeeld zijn de decoratieve Gobi manden van Tribù, die het creatieve team produceert van gerecycleerde garen uit hun productieproces. Side note: de kleur van deze stijlvolle opbergmanden kan hierdoor weleens veranderen. De manden worden bovendien enkel geproduceerd wanneer er geschikte overschotten voorhanden zijn. Prachtig én exclusief, dus!

8 Trends in tuinmeubelen die je tuin doen opleven - Hanolux

8. Bouclé stof, terug van weggeweest

Bouclé stof, de stof met een aaibaar teddy-gehalte, is helemaal terug van weggeweest. De speciale weeftechniek waarbij de ene draad wat minder gespannen staat dan de andere, veroorzaakt kleine lusjes. Dat geeft Bouclé een zachte en toch stoere uitstraling. Deze stof is in het interieur al een hele tijd terug in, maar nu mag de veelzijdige stof ook naar buiten toe doorgetrokken worden. Fantastisch nieuws. Wil jij ook tuinmeubelen gemaakt van Bouclé? Dan heb je geluk! Bouclé zit uitgebreid verwerkt in het kleurenpalet van 2023. Kom langs in de Hanolux showroom, kies je favoriete collectie uit en ga samen met hen aan tafel zitten voor de meest trendy kleuren en stoffen. Maak hier je afspraak.

Ook interessant