Zwembaden en (zwem)vijvers

4 Redenen om voor een Jacuzzi bubbelbad op je terras te gaan

4 Redenen om voor een Jacuzzi bubbelbad op je terras te gaan
Overweeg jij ook een Jacuzzi bubbelbad op je terras te plaatsen? Lekker relaxen na een pittige werkdag en genieten van rust en ontspanning? Voor veel mensen klinkt dit erg aanlokkelijk maar wist je dat een Jacuzzi bubbelbad ook je lichamelijke welzijn een boost geeft?

De therapeutische oorsprong van het Jacuzzi bubbelbad

Het Jacuzzi bubbelbad werd uitgevonden door de Amerikaanse uitvinder en ontwerper van vliegtuig propellers, Candido Jacuzzi. De directe inspiratie ervoor lag in de reumatoïde artritis waarvoor de zoon van Candido werd gediagnosticeerd op tweejarige leeftijd.

In 1949 werd het Jacuzzi bubbelbad ontworpen nadat Candido de weldadige effecten van, de door de artsen voorgeschreven, hydrotherapie op zijn zoon zag. Door deze therapie verlichtte de reumatoïde aandoening omdat de jongen stelselmatig meer elasticiteit verwierf. Uiteindelijk kon het kind zonder pijn opgroeien. Bij de oorspronkelijke diagnose werd nog slechts een levensverwachting van 3 jaren voorspeld.

Deze ervaring en de wens om het leven van zijn kind beter te maken, gaf Candido de onmiddellijke inspiratie om de eerste Jacuzzi pomp te ontwikkelen. Hiermee kon de jongen genieten van hydromassage in de eigen badkuip.

Het gebruik van deze pomp ten huize Jacuzzi versnelde het genezingsproces zodanig dat de uitvinder het al snel op de markt bracht om anderen ook in staat te stellen te profiteren van dezelfde voordelen van hydrotherapie.

Een Jacuzzi bubbelbad op je terras, niets dan voordelen voor je welzijn

Welness in de letterlijke zin

Sindsdien is Jacuzzi het meest kwaliteitsvolle whirlpool merk in de wereld geworden en gebleven tot op dag van vandaag. Kiezen voor een bubbelbad op je terras is dus veel meer dan enkel een keuze voor rust en ontspanning. De verschillende hydro- en massagejets van een Jacuzzi bubbelbad helpen tegen allerlei rugklachten en reuma. Bovendien kan je de jets makkelijk zelf instellen met de manuele bediening. Hierdoor bekom je een perfect op jouw lichaam ingestelde hydromassage.

Zeven decennia na de uitvinding van de Jacuzzi pomp heb je ondertussen bubbelbaden of whirlpool spa’s in tal van varianten. Zo kan je naast een Jacuzzi ook bv kiezen voor een zwemspa of een hottub. Elk bieden ze je op hun manier ontspanning met water in je tuin.

Kies je voor een Jacuzzi op je terras, een hottub of een zwemspa?

In het Jacuzzi gamma zijn er tal van modellen en opties. Vier belangrijke factoren waarop merken van buitenspa’s zich van elkaar echter onderscheiden zijn de massage mogelijkheden, het ontsmettingssysteem, het onderhoud en het verbruik. En op deze vier vlakken maakt een origineel en technisch hoogstaand merk als Jacuzzi jouw leven heel wat eenvoudiger.

Met Jacuzzi geniet je alvast van 4 voordelen t.a.v. andere spa's. Je beschikt over de beste hydro-massage technologie, chloorloos bubbelen, een simpel onderhoud en een energiezuinig ontwerp. All in one.

Dus ben je op zoek naar zo'n energiezuinige Jacuzzi spa voor op je terras waarin je heerlijk kan bubbelen zonder chloor? En kan je je vinden in een duurzame investering? Neem dan alvast eens een kijkje tussen onze favoriete modellen.

Of kies ervoor om je van het drukke leven te ontkoppelen met een meer traditionele manier van ontspannen. Met een hot tub heb je het toppunt van authentiek buiten relaxen. Het water verwarm je met een houtkachel en je kan kiezen uit opties zoals onder meer bubbels en verlichting.

Een Jacuzzi bubbelbad op je terras, niets dan voordelen voor je welzijn
Een zwemspa is een derde optie. Immers niet iedereen heeft de mogelijkheid of de ruimte om een zwembad in de tuin te plaatsen. Een zwemspa is dan een mooi alternatief. In dit extra grote bubbelbad kan je immers tegen de stroom in zwemmen.

Met een energiezuinig ontwerp en een comfortabele zwemervaring die je kan personaliseren. Zo geniet jij het hele jaar rond van je spa en combineer je deze zwemervaring met de enige therapeutisch geteste jets ter wereld. Die van Jacuzzi.

Wil jij je ook graag inspireren of informeren over jouw nieuwe Jacuzzi? Neem dan alvast even een kijkje op de website van Jacuzzi verdeler Hanolux.

Ook interessant