Wellness is voor iedereen bereikbaar

4 april 2019 Bron: Bouw & Wonen
Wellness is voor iedereen bereikbaar
In de moderne hectische wereld van vandaag wil iedereen er wel eens even tussenuit om te ontstressen. Maar het is niet altijd makkelijk om de tijd te vinden om erop uit te trekken. Daarom kan het heerlijk zijn om thuis eens lekker te kunnen ontspannen in je eigen stukje paradijs op aarde. Wat denk je van je eigen privé sauna? Of zou je liever relaxen in je eigen jacuzzi? We zullen de beide opties meer in detail bespreken.

Infrarood sauna: een luxe gevoel in eigen huis

Wat is een infrarood sauna? Een infrarood sauna werkt anders dan een gewone sauna. Waar een gewone sauna de lucht in de cabine gewoon verwarmt, wordt in een infrarood cabine gebruik gemaakt van infrarood verwarming, die veel sneller werkt en minder stroom verbruikt. Klinische studies tonen aan dat infrarood warmte verlichtend werkt bij spier- en gewrichtspijnen. Maar doordat je in een infraroodcabine ook flink transpireert, reinigt het lichaam meer en verbetert uw weerstand. In een infraroodcabine verwijdert u tot zeven keer méér gifstoffen.

Het gebruik verbetert de levenskwaliteit van sporters, reumapatiënten, mensen met rugklachten en ouderen die last hebben van spieren en gewrichten.

Een sauna met infrarood heeft nog meer voordelen. Zo is er bijvoorbeeld de snelle opwarmtijd. Het is goedkoper in verbruik dan een gewone sauna en beter voor de spieren en gewrichten. Veel mensen vinden een infrarood sauna ook aangenamer door de lagere temperatuur. Het is gemakkelijk in gebruik, kan aangesloten worden op een normaal 220V stopcontact en het is een kleinere cabine die ook gemakkelijk te plaatsen is.

Lekker bubbelen in je jacuzzi

Wat is er heerlijker dan in een lekker bubbelbad te zitten? Een spa of bubbelbad wordt ook wel eens jacuzzi genoemd, hoewel dat eigenlijk een merknaam is. Een bubbelbad is een verwarmd bad op een temperatuur rond de 37-38 graden Celsius. In het bad worden door verschillende gaten in de onder- en zijkant luchtbellen geblazen die dan naar het oppervlak komen. Er wordt ook water onder druk in het bad gespoten om de luchtbellen wat meer kracht bij te geven. Hierdoor krijg je een deugddoende massage van het lichaam.

Na een vermoeiende dag is het heerlijk om even te ontspannen in je eigen bubbelbad. Dat kan zowel op een winterse dag als op een zwoele zomeravond. In de winter, als het heel koud is, is het heerlijk om buiten in een lekker warm bubbelbad tussen de stoom te zitten, met vrienden, met je geliefde of helemaal alleen.

Het is een wondermiddel tegen stress en het zorgt ook voor de ontspanning van de spieren en gewrichten. Het toevoegen van etherische oliën kan het relaxerende gevoel nog versterken. Bepaalde oliën bevatten stoffen die een gunstige uitwerking hebben op lichaam en geest. Soms treedt er zelfs een helende werking op. Een goed voorbeeld voor extra ontspanning is lavendelolie.

Tijd om de knoop door te hakken en te kiezen voor je eigen wellness aan huis?!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo