Badkamers

De Belg vorig jaar koploper wereldwijd in het aankopen van home-wellness

De Belg vorig jaar koploper wereldwijd in het aankopen van home-wellness
De Belg zoekt meer en meer tegengewicht voor alle stress en spanning die hem elke dag omringt. Het hoeft dan niet te verbazen dat er steeds meer geïnvesteerd wordt in wellness thuis om instant te onthaasten wanneer men wil. Deze stijgende trend blijkt uit de verkoopcijfers van de Vlaamse wellness-specialist Gervi. Die werd zonet in Orlando uitgeroepen tot ‘International dealer of the year’ – een wereldwijde bekroning voor dé dealer die het meest groeide in één jaar tijd wereldwijd! Wellness-marktleider Gervi ziet haar verkoop al jaren groeien en tekende voor de bubbelbaden in 2019 nog een groei van 5,7% op. Hoogtij(d) dus voor een duik in de diepe waters van de wellness-trends.

De Belg vorig jaar één van de koplopers wereldwijd in het aankopen van home-wellnessvlnr : Leo Hamacher (Watkins Wellness), Marjolein Nijs (Gervi), Rony Nijs (Gervi), Nancy Hoobergs (Watkins Wellness), Steve Hammock (Watkins) // Openingsbeeld : Spa uit de Highlife collectie van HotSpring

Eenmaal een wellness-liefhebber, altijd een wellness-liefhebber

Gervi verkoopt jaarlijks ongeveer 1000 jacuzzi’s – aan een gemiddelde aankoopprijs van € 15.550 BTW incl. per stuk. In 2019 overschreden ze binnen de Benelux de kaap van 10.000 verkochte jacuzzi’s sinds de oprichting van het bedrijf. Watkins Wellness – de producent van jacuzzi’s die Gervi verkoopt – bereikte mede door de goede resultaten van Gervi de kaap van 1,5 miljoen verkochte Hotspring Spa’s wereldwijd en bekroonde Gervi’s inspanningen en leiderschap in de Benelux in januari 2020 met de ‘Dealer of the year’-award. Opvallend is dat de Belg in 99% van de home-wellness-aankopen kiest voor wellness buiten in de eigen tuin. Na een eerste aankoop (meestal een jacuzzi of sauna) heeft de Belg vaak de smaak te pakken, licht Marjolein Nijs – medezaakvoerder van Gervi – toe, en breiden ze de home-wellness-thuisinrichitng verder uit met andere producten zoals een stoom- of infraroodcabine. Hiermee gaat home-wellness mee op de stijgende populariteit van wellnesscentra, maar dan in de ontspannende luxe van de thuisomgeving.

De Belg vorig jaar één van de koplopers wereldwijd in het aankopen van home-wellnessGervi realisatie met inbouw Hotspring Spa

Wanneer home-wellness maatwerk wordt

Waar home-wellness vroeger vaak ergens verstopt werd in een kelderverdieping of tuinhuis, maakt het nu veel meer deel uit van het totaalplaatje. Het design van de home-wellness-producten wordt dan ook steeds belangrijker en is volledig afgestemd op de rest van de binnen- of buiteninrichting. Of je nu een compacte oplossing nodig hebt op je dakterras of het volledige pakketje in een ruime tuin met bijhorende poolhouse wilt plaatsen, Gervi werkt steeds op maat van de woning of tuin van de klant.

Marjolein Nijs bevestigt ook dat elk type home-wellness zijn specifieke publiek en weldadige voordelen heeft. Een sauna wordt vaak geïnstalleerd door drukbezette ondernemers die op zoek zijn naar ontspanning en hun weerstand willen verhogen. Infraroodcabines worden dan weer meer door senioren of sporters aangekocht omwille van medische doeleinden zoals pijnverlichting en snellere spierrecuperatie. Een zwemspa wordt geplaatst door de Belg die op zoek is naar een sportieve uitdaging met lage impact of als kant-en-klaar alternatief voor een zwembad om recreatief met de kinderen in te plonsen. De jacuzzi tenslotte is de echte koploper van de home-wellness producten en biedt alle voordelen in één: quality time buiten met het gezin of als koppel, recuperatie na sport, hydromassage i.p.v. een bezoek aan de kinesist en een betere nachtrust.

De Belg vorig jaar één van de koplopers wereldwijd in het aankopen van home-wellnessvlnr : EFFE stoomcabine, KLAFS sauna, Endless Pools zwemspa

Van statussymbool tot mindfullnesstool

Het grootste misverstand rond jacuzzi’s dat Marjolein Nijs de wereld wil uithelpen, is dat ze nog steeds eens statussymbool zouden zijn. Volgens Marjolein is de tijd van het uitpakken met een spa voorbij en gaat het de klanten nu vooral om het gemak en de deugddoende effecten. Na een sessie in de sauna of het bubbelbad meteen je knusse bedje in trekt veel mensen over de streep om te kiezen voor een home-spa in plaats van een bezoekje aan de publieke wellness. Daarnaast wordt een eigen wellness-item veel meer gebruikt, wat de weldadige effecten sterk doet toenemen en de tevredenheid logischerwijs vergroot. Een home-wellnesser is een happy wellnesser.

De Belg vorig jaar één van de koplopers wereldwijd in het aankopen van home-wellnessBelevingstuin Gervi Outdoor links en Gervi rechts

Een tuin om het bos door de bomen te zien

De award is naast een beloning voor de sterkste verkoopcijfers wereldwijd, ook een erkenning van de niet aflatende moeite en zorg die Gervi in de presentatie en beleving van haar showrooms steekt. Elk item wordt getoond in een moderne home setting en klanten hebben dankzij de luxueuze belevingstuinen de mogelijkheid de producten uitgebreid te testen voordat ze de knoop doorhakken. Elke toonzaal heeft zo een heuse belevingstuin waar potentiële klanten 7 à 8 verschillende spa’s en cabines kunnen testen. Want om een optimaal gezondheidsvoordeel te hebben, is het belangrijk voor elk lichaam het juiste product te vinden. Iedereen ervaart de ergonomie van een spa tenslotte anders, net als de kracht van de jets, de hoogte van de zitting, etc.

Gervi kan je op Batibouw vinden op de volgende twee standen :
  • GERVI stand (paleis 7, stand 103):
    HOTSPRING (jacuzzi’s), ENDLESS POOLS (zwemspa’s), KLAFS (sauna’s), INFRAWORLD (infraroodcabines).

  • HOTSPRING SPA stand (paleis 8, stand 326)

Ook interessant