Badkamers

Interieurarchitecten kiezen voor Axor

Interieurarchitecten kiezen voor Axor
Axor biedt met zijn awardwinnende producten individuele oplossingen en superieur design voor een buitengewone badkamerbelevenis. De uitgebreide collecties focussen met hun hoogwaardige en wereldwijd succesvolle producten op de persoonlijke behoeften van elke klant. Daartoe behoren speciale oppervlakten en de mogelijkheid om logo’s en teksten in te werken. Ook de hoogte van de mengkranen en de lengte van de uitlopen of grepen kunnen aangepast worden aan de individuele eisen. Zo wordt er vormgegeven aan een leefomgeving die de identiteit van de klant weergeeft en rekening houdt met zijn levensstijl en behoefte aan comfort.Het is dan ook niet verwonderlijk dat interieurarchitecten voor Axor kiezen wanneer ze de kans krijgen. Samen met Axor zorgt de interieurarchitect voor een geïntegreerd en zowel esthetisch als functioneel afgerond resultaat. Hierbij maakt het niet uit of de klant voorkeur heeft voor een puristisch-minimalistische badkamer of gaat voor een sensueel of natuurlijk concept.

Strak minimalistisch

Voor een unieke ééngezinswoning in Waregem kozen interieurarchitecten Cile Vande Vyvere en Peter Vispoel van het bureau Meilleur-en-Plus koos, in samenspraak met hun klant, producten uit het Axor Uno gamma voor de afwerking van de badkamer.

Peter: “Niet alleen de esthetiek en kwaliteit van de Axor-kranen, maar ook de ruime keuze aan specifieke afwerkingen van de gebruikte materialen waren belangrijke punten in het keuzeproces.”


De voorgestelde woning is een ode aan de architectuur van de Turnhoutse School. Deze modernistische bouwstijl, gekenmerkt door geometrische volumes en zuivere lijnen, vraagt een strakke en minimalistische afwerking van de badkamer. De badkamer moet een lichte, heldere plek zijn waar de bewoners tot rust komen.De greeploze badkamerkranen van Axor Uno, ontworpen door Phoenix Design, passen met hun sobere en puristische vorm volledig in dit plaatje. De kranen zijn radicaal functioneel en gereduceerd in design. In het teken van de reductie staat de innovatieve Select technologie. Deze brengt de bediening van de mengkraan terug tot het wezenlijke: via een enkele toets wordt de mengkraan bediend. Aan en uit met een druk op de knop. Vorm en functie, in perfectie. De brushed afwerking zorgt voor een diepteglans en lichte tekening in de kraan breekt de monotone kleur waardoor dit geen standaard kraan is.

Peter: “De verschillende afwerkingsmogelijkheden zoals brushed nickel of brushed gold-optic combineren zeer mooi met de gebruikte materialen in de woning, zoals de geplaatste staaldeuren die ook zeer typerend zijn voor deze bouwstijl.”


Dezelfde zuivere lijnen komen ook terug in het gastentoilet. Ook hier werd gekozen voor een strakke Axor Uno-kraan. Deze stijlconsistentie doorheen de hele woning was een absolute must voor Cile en Peter en hun klanten

Interieurarchitecten kiezen voor Axor

Functionaliteit en comfort

Een mooi renovatieproject in het West-Vlaamse Menen vormt het canvas voor Dirk en Martien Vercruysse van het bureau D/M Vercruysse interieurarchitecten.

Dirk: “De uitgebreide collectie van Axor laat ons toe om, in functie van het ontwerp en de wensen en het budget van de klant, steeds de geschikte producten te vinden. Axor werkt sinds zijn ontstaan aan het verbeteren van onze levenskwaliteit en comfort. De ecologische waarden van het merk, de hoge kwaliteitseisen en het feit dat Axor beroep doet op gerenommeerde designers bij het ontwerpen van hun producten maakt voor ons het plaatje compleet.”


Voor dit project werd er voor zowel de Axor Uno als voor de Axor One-collectie gekozen. Beide collecties blinken uit in hun eenvoud en hun vernieuwend design.Voor de renovatie was de badkamer onpraktisch en ontbrak het aan het nodige comfort dat de klanten zochten. Het oude badkamermeubel en sanitair werd vervangen waardoor het geheel een strakke en cleane uitstraling krijgt. De Axor Uno-kranen aan de wastafel en het bad maken met hun uitgepuurde design het geheel niet alleen esthetisch zeer mooi, maar ook heel gemakkelijk in onderhoud.Bijzondere aandacht ging naar de ruime inloopdouche. Hier koos Dirk voor de Axor One-themostaatmodule. Axor One draagt de signatuur van de Londense designers Edward Barber & Jay Osgerby. Zij staan voor de filosofie van het Interaction Design: de vormgeving is erop gericht hoe de gebruiker interageert met het product. Deze thermostaatmodule brengt alle douchefuncties terug tot een centraal bedieningselement. Het systeem kan met gemak en intuïtief met de vinger, de hand of zelfs de elleboog bediend worden.De hoofddouche 350 uit de Axor ShowerSolutions collectie zorgt dankzij de PowderRain technologie voor een ware badkamerbeleving. Hiermee werd volledig aan de wensen van de klant voldaan.

Interieurarchitecten kiezen voor Axor

Wellness in huis en ruimtecreatie

In het charmante Torhout te West-Vlaanderen liet interieurarchitect Stéphan Alexandre Pascal van het bureau Project Welt zijn creativiteit los op een hedendaagse villa.De badkamer werd mede dankzij de Axor Massaud producten getransformeerd tot een heuse wellnessruimte. De mengkranen verspreiden het water in zijn natuurlijkste vorm met een brede watervalstraal. Het grote legvlak, dat de klant heel individueel kan gebruiken, zorgt ervoor dat de kraan een heuse eyecatcher is. Gecombineerd met de organische vorm van de waskom krijgt de hele badkamer een natuurlijke esthetiek. De ronde vorm vangt de brede waterstraal perfect op, waardoor het opspatten tot een minimum beperkt wordt. Voor volledige ontspanning heeft men bij de handdouche keuze uit drie douchestralen. De RainAir-straal zorgt voor een zachte doucheregen van met lucht verrijkte druppels, de Rain-straal is een volle doucheregen en de WhirlAir-straal is een geconcentreerde en aangename massagestraal.De klant vroeg en kreeg een toevluchtsoord waar de jachtigheid van het dagelijkse leven even achter zich gelaten kan worden. Axor Massaud beantwoordt het verlangen van de bewoners naar harmonie.

Pascal: “Namen van designers zoals Starck, Urquiola, Massaud, Cittero … zijn plezierig om aan de klant te kunnen voorstellen. Kranen worden zo volwaardige interieurstukken. De manier waarop de Axor Massaud-kranen voor een natuurlijke waterflow zorgen, alsook met de organische vorm van de accessoires zoals het handdoekhaakje, versterken het wellnessgevoel. De badkamer ademt ‘zen’.”


Interieurarchitecten kiezen voor Axor
Voor een tweede project, een vrijstaande villa net buiten Gent, stond Stéphan voor een heuse uitdaging. Een kleine badkamer met schuine wand moest getransformeerd worden tot een gezinsbadkamer voor vier personen. Op vraag van de klant moesten zowel een bad, inloopdouche, toilet als een dubbele lavabo in deze badkamer geïntegreerd worden. Dit voelt al snel heel druk aan. Daarom koos Stéphan hier ook voor de strakke producten van het Axor Uno. De greeploze mengkranen en het inbouwwerk van de douche benadrukken de minimalistische sfeer van de ruimte.

Interieurarchitecten kiezen voor Axor

Ook interessant