Badkamers

De 5 leukste badkamertrends voor 2020

De 5 leukste badkamertrends voor 2020
De inrichting van de badkamer is tegenwoordig net zo belangrijk als die van bijvoorbeeld de woonkamer. We besteden veel aandacht aan de badkamer om ook hier een fijne sfeer te creëren. Laat u in dit artikel inspireren door de leukste badkamertrends voor 2020. Want zeg nou zelf wat is er leuker dan inspiratie voor uw nieuwe badkamer?!

De 5 leukste badkamertrends voor 2020

1. Een radiator om verliefd op te worden

De radiator is ideaal om de ruimte te verwarmen, maar heeft vaak niet het mooiste uiterlijk. Een witte paneelradiator hoort bijvoorbeeld niet thuis in een mooie wellnessbadkamer. Wat daar wel erg goed in past is een mooie designradiator, anno 2020 is deze het pronkstuk in de badkamer. Voor een luxe uitstraling kiest u voor een donkergrijs of zwart exemplaar. De trendy radiator kan overigens ook in andere ruimtes schitteren als designobject. Zo hoeft u de radiator niet meer te verschuilen achter de gordijnen of ombouw.

2. Oogstrelend badkamermeubel voor een wellnessuitstraling

Naast de radiator heeft het badkamermeubel een metamorfose ondergaan. Voorheen diende dit alleen als een praktisch object. Tegenwoordig is het meubel medebepalend voor de uitstraling van uw badkamer. Omdat de badkamer steeds vaker het middelpunt van ontspanning is, zien we veel wellnessbadkamers ontstaan. Dit verlangen naar wellness uit zich eveneens in het badkamermeubel. Het meubel wordt veelal gecombineerd met een mooie waskom, die zorgt voor luxe en openheid in de ruimte. Voor de juiste wellnessuitstraling kiest u voor een zwart meubel met een mineraalmarmeren waskom.

3. Metallic touch

ij een badkamermeubel mag dé perfecte kraan natuurlijk niet ontbreken. We zien al enkele jaren de kleur goud in het interieur. Inmiddels is dit overgewaaid naar de kranen in de badkamer. En gelukkig maar! Want hoe leuk is het om elke dag onder een gouden regendouche te staan? De metallictrend vindt u daarnaast in de kleuren koper en gun metal. Gun metal is een opkomende kleurtint die we momenteel veel zien in sieraden en horloges. De stoere tint doet niet onder voor zijn concurrenten en leent zich voor elke interieurstijl. Naast de metallickleuren zijn de zwarte kranen nog steeds helemaal trendy.

De 5 leukste badkamertrends voor 2020

4. Creatief met tegels

Badkamertegels, ze zijn er in alle vormen, kleuren en maten. Daarom komen we dit jaar niet meer weg met een veilige vierkante badkamertegel. Geef uw creativiteit de vrije hand, want alles mag. Met voldoende lef krijgt u er een unieke badkamer voor terug. Ga voor kleurrijk en speels. En voor kleine tegels gecombineerd met extra grote tegels. Deze vormen samen een mooi contrast. Als trends zien we momenteel veel hexagon- en metrotegels. De hexagontegel is zeshoekig en biedt u veel mogelijkheden. Deze legt u horizontaal, verticaal of diagonaal. Elke legrichting heeft een eigen patroon. Daarnaast combineert u gemakkelijk diverse kleuren tegels voor een dynamisch patroon. De metrotegel zagen we afgelopen jaar al veel terug in de keuken, en doet nu zijn intrede in de badkamer. Een metrotegel is een glanzende rechthoekige tegel die verkrijgbaar is in veel verschillende kleuren. Leg deze in een elleboogverband of visgraat voor een leuk effect.

De 5 leukste badkamertrends voor 2020

5. Spiegel als wandjuweel

De spiegels worden dit jaar groter en opvallender. Een standaard variant wordt vervangen door een kunstobject. Ook vindt u spiegels met name in ronde vormen. Een ronde spiegel compenseert de vele vierkante en rechthoekige objecten in de badkamer. Daarnaast biedt een grote spiegel een leuk voordeel. Deze laat de ruimte optisch groter lijken. Dat is ideaal om het ruime gevoel te vergroten in uw badkamer.

Gaat u alle trends hierboven combineren, of kiest u één favoriet? Zorg er in ieder geval voor dat het geheel goed bij elkaar past en dat alles tot zijn recht komt.

Ook interessant