Badkamers

De slimme badkamer voor elke woning

De slimme badkamer voor elke woning
De badkamer krijgt sinds een aantal jaren veel meer aandacht in het bouw- of verbouwproces. In de branche volgen de innovaties op het vlak van comfort, duurzaamheid en veiligheid zich dan ook snel op. Welke oplossingen zijn beschikbaar om optimaal van de badkamer te genieten, nu én later? Viega, toonaangevend specialist in sanitair en HVAC, onthult enkele van zijn nieuwste ontwikkelingen.

Nu investeren in een toekomstgerichte badkamer is een slimme keuze. De nieuwste technieken en technologie zorgen dat je er nu al optimaal kan genieten van water en warmte, of de ruimte makkelijk kan herinrichten voor een latere levensfase. Het Duitse Viega is al meer dan 70 jaar een trendsetter in badkameroplossingen die een leven lang meegaan, maar je vandaag al het ultieme badkamercomfort bezorgen. Drie innovaties waar elke (ver)bouwer zijn voordeel mee kan doen.

De slimme badkamer voor elke woning

Richt je badkamer naar wens in

Dankzij de voorwandtechniek van Viega richt je de badkamer flexibel en naar wens in, ook wanneer er weinig ruimte beschikbaar is. Achter deze dragende frames voor sanitaire elementen zoals ophangwc’s, wastafel of urinoir worden alle technieken en leidingen onzichtbaar verwerkt. Het nieuwste modulaire Prevista-voorwandsysteem is nog veelzijdiger: voor droog- en natbouw, voor constructie tegen de wand of vrijstaand in de ruimte. De toilet- en wastafelelementen zijn zelfs in de hoogte verstelbaar, voor comfort op elke leeftijd. Het hele systeem is een innovatieve samenhang van bedieningsplaten, spoelreservoirs en montagerails, dat samen met installateurs werd ontwikkeld en geoptimaliseerd de afgelopen drie jaar. Dat maakt ook dat je kan kiezen uit meer dan 50 verschillende bedienings- en urinoirplaten, die door hun tijdloze design naadloos in elke badkamerinrichting passen.

De slimme badkamer voor elke woning

Meer ruimtegevoel met nieuwe douchegoot

Ook de nieuwe Advantix Cleviva douchegoot staat voor hoogwaardige badkamerstyling en ontwerpvrijheid. In combinatie met de voorwandtechniek worden betegelde douchebodems erg vlak en oogt elke badkamer meteen een pak ruimer. Anders dan bij eerdere douchegoten voert de ‘Advantix Cleviva’ het water af via een slank RVS profiel met perfect ontworpen helling voor een vlotte afwatering. Zo kan de douchegoot eender waar worden geïnstalleerd, ook direct tegen de wand. Bovendien kan het doucheprofiel onbeperkt worden verlengd. Het heeft aan weerszijden een uitlopend effen oppervlak, zodat er meerdere douchegoten in serie kunnen worden geplaatst. De afvoer is door de hydrodynamica permanent zelfreinigend. De sifon – en de afvoerleiding daarachter – kan je heel makkelijk reinigen door het inlegstuk er even uit te nemen.

De slimme badkamer voor elke woning

Unieke temperatuurregeling denkt voor u

Vloerverwarming is energiezuinig en comfortabel, op voorwaarde dat ze hydraulisch goed is afgesteld. En daar knelt vaak het schoentje. Dat kost onnodige energie en de ongelijke warmteverdeling is hoogst onaangenaam. Viega biedt nu als eerste een ruimtetemperatuurregeling aan die de hydraulische regeling volledig automatisch uitvoert: Fonterra Smart Control. Het systeem garandeert een permanent optimaal geregelde vloerverwarming, maar voor het ultieme comfort zijn ook wandverwarming en plafondkoeling zijn perfect integreerbaar. In tegenstelling tot airco’s is er daarbij geen luchtverplaatsing, die vaak als onaangenaam wordt ervaren.

Fonterra Smart Control is opgebouwd uit drie meetpunten: een slimme thermostaat in de verwarmde ruimte en een meetpunt op de retour aan de collector – een sensor voor de voorlooptemperatuur - en een basiseenheid die alle pieken en dalen opvangt door in te spelen op de 3 gemeten temperaturen. De basiseenheid stuurt op zijn beurt de servomotoren aan, aan de hand van de beschikbare data. Zo reageert Fonterra Smart Control volledig automatisch op externe invloeden, zoals een tapijt onder een tafel, afkoeling door ventileren, voorzetkachels of zonne-instraling. Kortom, wat er binnen of buiten ook verandert, het comfort in het interieur blijft dezelfde

Dat lijkt misschien complex allemaal, maar toch is installatie van Viega Fronterra Smart Control heel eenvoudig. Dankzij de draadloze verbinding tussen kamerthermostaat en basiseenheid zijn er geen extra elektriciteitswerken nodig. Als wifi-compatibel totaalsysteem laat Fonterra Smart Control zich zeer tot slot eenvoudig integreren met domoticasystemen en via smartphone, tablet of laptop instellen en configureren, tot en met de persoonlijke verwarmingsprofielen.

Ook interessant