Badkamers

Hoe ziet de badkamer van jouw dromen eruit?

Hoe ziet de badkamer van jouw dromen eruit?
De badkamer is de ruimte waar je ’s morgens de slaap uit je ogen wast en ’s avonds het meest tot rust kunt komen. Het is een veelzijdige ruimte, die je liefst helemaal naar je hand zet. Ben je het type dat graag een snelle douche neemt na het sporten of een lange werkdag? Of ben je iemand die liever languit in bad ligt met een glaasje wijn, een boek of wat rustige muziek? Alles is mogelijk. Als je badkamer aan vervanging toe is, kan je overwegen om zelf eens de handen uit de mouwen te steken.

Bad

Als je overweegt om een bad te installeren, kan je best eerst eens goed rondkijken, bijvoorbeeld bij Superbath. Er zijn tegenwoordig een heel groot aantal verschillende modellen in verschillende materialen op de markt. Zo zijn er baden die tegen een muur of in een hoek geplaatst kunnen worden, maar er zijn ook baden die volledig vrij geplaatst kunnen worden. Daar is dan voldoende ruimte voor nodig, zodat het er ook luxueus uit ziet. Bij een vrijstaand bad, kunt u dan ook een vrijstaande kraan kiezen, of een kraan die vanuit de muur komt.

Bij het kiezen van het bad en de plaats waar je het bad wilt hebben, moet je zeker ook rekening houden met de plaats waar het water binnen komt en de plaats waar de afvoer zit. Een afvoer ver veleggen is heel moeilijk, omdat er genoeg helling in de leiding moet zitten, zodat het water ook makkelijk kan wegvloeien. De waterleiding verleggen is iets makkelijker, maar langere leidingen zijn dan weer nadelig voor het warmwaterverbruik.

Douche

Bij de douches is er ook een rijk aanbod. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een inloopdouche, waarbij de wanden gemetst worden en er geen deur is. Een andere mogelijkheid is een klassieke douche met een douchecabine. Die is compacter en dus meer geschikt voor een kleinere badkamer. Een derde mogelijkheid is er een die niet zo veel overwogen wordt, maar toch heel aangenaam is, nl. een volledig open douche. Bij de open douche heb je enkel de muur waar de douche aan hangt en verder geen wanden of deuren. Zo word je helemaal niet gehinderd tijdens het douchen.

Bij elk van deze drie mogelijkheden, kan er nog vrij gekozen worden tussen de soorten douchekoppen. Tegenwoordig zijn de regendouches het meest in trek. Let echter wel op, een gewone regendouche verbruikt meer water en heeft een dikkere leiding en hogere waterdruk nodig om echt goed te functioneren. Bij de meest recente modellen, zijn er ook regendouches met een soort hele grote spaardouchekop, zodat ze aanvoelen zoals een regendouche met een groot debiet, maar die eigenlijk toch een normaal waterverbruik hebben en ook goed werken met een normale aanvoerleiding.

De douchebak hoeft ook niet meer een klassieke stenen of kunststof bak meer te zijn. Er wordt ook vaak gewerkt met een afhellende vloer, waarbij de afvoer, indien gewenst, zelfs in de muur kan geplaatst worden.

Toilet

Inzake toiletten kan je ook gaan van zeer klassiek tot heel modern. Het is mogelijk om een ouderwets, staand toilet te vervangen door een modern hangtoilet, mits het gebruik van de juiste Geberit onderdelen. Eventueel kunt u een klein muurtje bij metselen waar u dan een inbouwreservoir in plaatst. Dit geeft onmiddellijk een meer modern uitzicht aan de hele badkamer.

Ook interessant