Badkamers

Droomt u ook van een nieuwe badkamer?

Droomt u ook van een nieuwe badkamer?
Velen onder ons dromen van een mooie badkamer waar het heerlijk relax vertoeven is. In deze drukke tijden is een momentje voor onszelf in een rustgevende omgeving de manier om even de batterijen op te laden. Ook voor de vroege vogels onder ons is de badkamer de ideale start van de dag. De dag komt goed op gang als we ons in een mooie badkamer kunnen opfrissen en klaarmaken.

Tips bij het verbouwen van de badkamer

Waar houden we rekening mee als we onze badkamer verbouwen?

Stijl

Over smaken en kleuren valt niet te twisten. Iedereen heeft een eigen stijl waar de voorkeur naar uitgaat en het is dan ook belangrijk om die stijl volledig tot zijn recht te laten komen in de badkamer zodat we ons er volledig thuis voelen. Verschillende stijlen mengen is meestal geen goed idee. In badkamerstijlen is er voor elk wat wils. Houdt u van modern, klassiek, minimalistisch of nog iets anders, voor elk item in de badkamer gaande van het bad tot de accessoires is er iets te vinden in uw voorkeur. Het devies is dus, kies een stijl naar uw eigen voorkeur en trek die door in elk detail.

Indeling

Het is belangrijk vooraf goed na te denken over de indeling van de badkamer. Hierbij moeten we voor een renovatie rekening houden met de ligging van de leidingen, afvoerbuizen en aansluitingen voor elektriciteit. Ook moeten we vooraf goed overwegen of we voor een bad of een douche kiezen of beiden. Willen we een dubbele lavabo, moet de wasmachine ook in de badkamer geplaatst worden, enzovoort. In dat laatste geval is het aan te raden om een scheidingswand te plaatsen, zodat de wasmachine het rustgevend karakter van de badkamer niet verstoort.

Materialen

Er zijn tegenwoordig veel verschillende materialen die gebruikt kunnen worden in een badkamer. Voor de vloeren en muren gaat de voorkeur meestal naar tegels omdat die goed bestand zijn tegen vocht. Hoewel ook sommige houtsoorten kunnen gebruikt worden. Dit geeft een heel natuurlijke en rustgevende toets aan het geheel. Een gietvloer is ook zeer geschikt voor vochtige ruimtes.

De keuze van het bad, de douche en de lavabo’s hangt volledig af van de smaak. We kiezen wat we het mooiste vinden in de stijl die we vooraf bepaald hebben.

Voor de kranen geldt hetzelfde. Ze horen te passen in het geheel. Neemt u eens een kijkje voor een inbouw badkraan van Megadumptiel.nl voor meer inspiratie.

Droomt u ook van een nieuwe badkamer?

Kleuren

Het is aangewezen goed na te denken over de kleuren in de badkamer. Voor de tegels, de vloer, het bad en de lavabo’s is het beter een neutrale kleur te nemen, aangezien die moeilijk achteraf te vervangen zijn. Een donkere kleur kan heel chique staan, terwijl zachtere kleuren zoals beige, bruin, grijs of wit heel rustgevend zijn. Als je ook een geverfde muur hebt, kan dat wel leuk zijn in een felle kleur. Als dat na een tijdje niet meer uw smaak is, is het makkelijk en goedkoop terug aan te passen. We kunnen ook makkelijk kleur in de badkamer introduceren door accessoires. Zorg voor kleurrijke handdoeken, zeepdispensers, bekertjes of eventueel een bloempot met een leuke plant. Dit geeft een mooie inkleding van de ruimte.

Verlichting

Het is een pluspunt als er zonlicht binnen schijnt in de badkamer. In de ochtend kan een beetje zon in de badkamer een opwekkend gevoel geven. De avondzon kan dan weer een relax gevoel geven voor een ontspannend bad na een drukke dag. Maar bijkomend moet ook goed nagedacht worden over de verlichting. Voldoende licht boven de spiegel is onontbeerlijk, maar zacht licht om een rustige sfeer te creëren kan even belangrijk zijn. Het is een goed idee om daar vooraf eens goed over na te denken.

Droomt u ook van een nieuwe badkamer?