Badkamers

De badkamerspiegels en spiegelkasten van de toekomst

De badkamerspiegels en spiegelkasten van de toekomst
Duravit - XSquare
Met sensoren, pictogrammen op het oppervlak, spiegelverwarming en diverse lichtbronnen biedt Duravit ongeziene badkamermogelijkheden. De hoogwaardige en flexibele spiegel- en spiegelkastoplossingen van Duravit bieden maximale ontwerpmogelijkheden voor elke badkamer. Technologie, design, kwaliteit, functionaliteit en comfort vormen een perfecte match.

Bedieningscomfort en verlichting

Er is de keuze uit sensorschakeling of pictogramtechnologie met bedieningspaneel op het spiegeloppervlak, voor hoofdlicht, sfeerlicht en spiegelverwarming. Moderne technologie berekent aan de hand van computersimulatie de exacte lichtextractie. Het afbuigen van de lichtpunten door een reflector zorgt voor een verblindingsvrije verlichting waarbij geen individuele lichtpunten zichtbaar zijn. Naast de directe spiegelverlichting aan de bovenkant of aan zijkanten van de spiegel, wordt bij de premium-modellen een sfeerlicht aangeboden, waarmee een aangenaam, indirect licht naar boven en/of naar beneden kan worden gecreëerd.

Duravit badkamerspiegels en spiegelkasten van de toekomst
Nieuw op het gebied van spiegellicht is de traploze aanpassing van de lichtkleur. Hierdoor creëer je een lichtsfeer die varieert van warm kaarslicht tot koel cosmetisch licht (2700 tot 6500 Kelvin) Met behulp van de geheugenfunctie altijd opnieuw op te roepen en af te stellen. Alle functies zijn met slechts 3 pictogrammen gemakkelijk te bedienen.

Spiegelverwarming voor een helder zicht

Extra speciaal comfort krijg je door de spiegelverwarming, die er op betrouwbare wijze voor zorgt dat het spiegeloppervlak niet beslaat. XViu, XSquare, Luv en modellen van het programma Licht & Spiegel zijn standaard uitgerust met deze functionaliteit. Bij XViu, Luv en XSquare wordt de verwarming in- en uitgeschakeld door middel van een pictogram op het bedieningspaneel. Bij de andere modellen is hij gekoppeld aan de verlichting. Door een geïntegreerde ‘auto-off’-functie wordt hij na een uur automatisch uitgeschakeld.

Duravit badkamerspiegels en spiegelkasten van de toekomst
Duravit - Luv

Spiegelkasten en opbergruimte

Cruciaal bij een spiegelkast is de opbergruimte die moet zorgen voor een perfecte organisatie van de wasplaats. Deuren met aan beide zijden een spiegel, een spiegel op de achterwand, glazen planken, een stekkerdoos, een praktische magnetische strip voor kleine metalen voorwerpen of optionele vakken voor accessoires bieden extra comfort in het dagelijks gebruik. Ook mogelijk is het creëren van bijzonder verfijnd totaalbeeld door te kiezen voor een inbouwvariant.

Duravit badkamerspiegels en spiegelkasten van de toekomst

Duurzaam en kwalitatief

Voor de verlichting worden geselecteerde leds toegepast, met een gegarandeerde levensduur van ten minste 30 jaar en een consistent hoge lichtopbrengst. Op het gebied van energieverbruik vallen alle Duravit spiegel- en spiegelkastmodellen in de categorieën A++ tot A. Alle producten worden in een klimaatkamer aan uitgebreide tests onderworpen om te kunnen garanderen dat de materialen bestand zijn tegen extreme omstandigheden zoals hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid en zelfs directe besproeiing met water. Montage is eenvoudig en door de speciale ophangarmaturen zijn de spiegelkasten driedimensionaal verstelbaar zonder ze te moeten afhalen.

Duravit badkamerspiegels en spiegelkasten van de toekomst
Duravit - L-Cube