Meubelen

Amsterdams interieurmerk FEST opent eerste flagshipstore in België

Amsterdams interieurmerk FEST opent eerste flagshipstore in België
Het snelgroeiende Amsterdamse interieurmerk FEST opent binnenkort de eerste Belgische vestiging in Antwerpen. Oprichter en eigenaar Femke Furnée: “Het is spannend: onze eerste eigen winkel in het buitenland. We hebben al veel Belgische FEST fans en het voelt dan ook als een heel logische stap om een winkel in Antwerpen te openen. We hebben er super veel zin in!” De nieuwe FEST flagshipstore opent eind mei / begin juni 2020 de deuren aan de Steenhouwersvest in Antwerpen Centrum.

Amsterdams interieurmerk FEST opent eerste flagshipstore in België
FEST heeft een eigen collectie meubelen en woonaccessoires die worden verkocht via meer dan 200 verkooppunten wereldwijd. Daarnaast heeft het merk een eigen webshop en FEST brandstores in Nederland. De FEST brandstores kenmerken zich door een boetiek-gevoel, met veel persoonlijke aandacht. “FEST is een high-end merk, zonder dat daar een high-end prijskaartje aan hangt: affordable luxury. Ons team zit middenin onze eigen doelgroep, waardoor we goed kunnen inschatten waar onze klant behoefte aan heeft. De aanschaf van een meubel is niet zomaar iets en we willen dit proces zo makkelijk en leuk mogelijk maken. We bieden bijvoorbeeld gratis interieuradvies om onze klanten te helpen bij het maken van de juiste keuze.”

Amsterdams interieurmerk FEST opent eerste flagshipstore in België

Liefde voor Antwerpen

De vraag naar FEST producten vanuit België is de laatste jaren enorm toegenomen. Femke Furnée: “We hebben een uitgebreid en sterk dealernetwerk in België. Stuk voor stuk prachtige verkooppunten waar we super blij mee zijn. Wij zien daarnaast nog veel ruimte om ons merk verder uit te bouwen met een eigen flagshipstore in Vlaanderen.”

Na het besluit een FEST winkel in België te openen, was de keuze voor Antwerpen snel gemaakt. Femke Furnée: “Antwerpen is een prachtige stad, met een geweldig gevoel voor esthetiek, mode en design - allemaal zaken waar wij als merk veel waarde aan hechten en inspiratie uit halen. Antwerpen bruist en we voelen daardoor een sterke verbinding met de stad."

Snelgroeiend merk

De winkel in Antwerpen wordt de vierde brandstore van het snelgroeiende Amsterdamse merk. Femke Furnée: “Ik ben op mijn 26e gestart zonder ervaring, economische achtergrond of startkapitaal. Ik begon met €3.000,- spaargeld en heb FEST in een kleine zeven jaar uitgebouwd tot een interieurmerk met een eigen design collectie die wordt verkocht in meer dan 20 landen, waaronder de MoMA design store in New York en de museumwinkel van Centre Pompidou in Parijs. Ook leveren we aan de zakelijke markt, onze meubelen staan bijvoorbeeld op het hoofdkantoor van Karl Lagerfeld en in de nieuwe co-working space Fosbury & Sons in Amsterdam, maar ook in de snelgroeiende co-working space The Wing in New York, Los Angeles en Londen. Dat het echt bijzonder was waar we mee bezig zijn realiseerde ik me eigenlijk pas afgelopen jaar, toen we door de Financial Times werden uitgeroepen tot één van de snelstgroeiende bedrijven van Europa.”

Ook interessant