Meubelen

Salone del Mobile in het teken van schoonheid

Salone del Mobile in het teken van schoonheid
Bouw & Wonen was uitgenodigd voor de druk bezochte persconferentie van de Salone del Mobile. Deze vond plaats in de Aula Magna, van de Katholieke Universiteit van Milaan. De Salone del mobile is als beurs organisatie een van de grootste Europese meubel vakbeurzen, waar het allernieuwste op het gebied van meubels en design tentoongesteld wordt.
De beurs is i.v.m. het corona virus verplaatst naar 16 tm 21 juni 2020.

Op deze conferentie werden er een aantal belangrijke aankondigingen gedaan. Ondermeer de dat schoonheid het woord “Beauty” centraal zal staan binnen de beurs. Een installatie van Davide Rampello in de stad, in Sala delle Cariatidi wordt hieraan op gedragen.Hier wordt de bevestiging van de waarden van ethiek en duurzaamheid, die nu niet alleen voor de beurs maar voor de hele sector van het grootste belang zijn, tot de visie van Francesco Morace over hoe de toekomst er voor bedrijven, merken en ontwerpers uit zal gaan zien. Voor projectinrichters is de toevoeging van Workplace 3.0 en S zeker een bezoek waard! . In 2020 zal op de beurs een terugkeer zijn van Euro Cucina en de internationale badkamer tentoonstelling. Daarnaast zijn er diverse samenwerkingsverbanden welke de beurs aangaat met de stad Milaan, diverse partners en daarnaast instellingen.

Salone del Mobile in het teken van schoonheid
Gelijktijdig met de meubelbeurs zal ook de Salone Satellite plaats vinden. Salone Satellite is speciaal een onderdeel voor jonge designers en creatievelingen met talent.Op de persconferentie vertelde de beursvoorzitter en (tevens CEO van Kartell) dat Milaan zijn belangrijke positie als design meubel event dankt aan de permanente zoektocht naar schoonheid, de deelname van internationale creativiteit en het ontstaan van nieuwe samenwerkingen, die hiermee gepaard gaat. 'Interieur designers en architecten willen naar de beurs in Milaan omdat ze daar hun inspiratie opdoen en serieus worden genomen. Winkeliers en fabrikanten doen er ook hun inkopen.

Claudio Luti, voorzitter van de Salone del Mobile, gaf een overzicht van de beslissende factoren voor het behoud van de leidende positie van het evenement (de zoektocht naar schoonheid, het ondersteunen van de creativiteit, het versterken van de verbindingen en het netwerken). Hij herhaalde de ethische en deugdzame richting die interieurbedrijven inslaan. Ook zette hij de eisen van de komende generaties, die meer dan ooit geïnteresseerd zijn in de inhoudelijke waarde van hun aankopen, in de schijnwerpers. Italiaanse bedrijven streven naar een circulaire economie aan de ene kant voor het made in Italy label, en politici en instellingen roepen aan de andere kant op om degenen die zich inzetten voor Made in Italy over de hele wereld goed te ondersteunen.

Salone del Mobile in het teken van schoonheid
De burgemeester van Milaan, Beppe Sala, had het tweeledige concept van schoonheid/ethiek, dat in deze komende editie van de beurs de rode draad zal zijn, opgepakt en verwijst naar de banden van Milaan met de Salone, welke als een drijvende kracht achter creatieve, bedrijven en bezoekers in een stad die haar eigen "schoonheid" (her)ontdekt heeft en duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en jongeren centraal stelt. Dit terwijl Francesco Morace zijn gedachten deelde over hoe de sector er in de toekomst zou kunnen uitzien. Duurzaamheid wordt steeds meer van belang, diensten worden gedeeld, schoonheid wordt een gemeenschappelijk goed en communicatie gaat de grote uitdaging van het authentieke aan.

Tot slot zal de 59e editie van de Salone del Mobile. Milano opnieuw in de stad plaatsvinden. Davide Rampello en de filmmaker Luca Lucini kondigden de grote audiovisuele installatie aan die van 21 april tot 3 mei te zien zal zijn in de Sala delle Cariatidi in het Palazzo Reale. De hoofdrolspelers zijn 10 grote namen uit de Italiaanse filmindustrie (Francesca Archibugi, Pappi Corsicato, Stefano Mordini, Wilma Labate, Bruno Bozzetto, Luca Lucini, Claudio Giovannesi, Gianni Canova, Donato Carrisi en Daniele Ciprì) die elk hun eigen draai geven aan een term uit het Manifest en er een film d'auteur van maken.

Salone del Mobile in het teken van schoonheid
De Salone del Mobile. Milano ziet er opnieuw uit als generator en versterker van emoties, verwondering en schoonheid in het streven naar design.

De meubelbeurs 1200 exposanten bieden op een oppervlakte van meer dan 200.000 vierkante meter netto- vloer oppervlakte. Daarnaast komen daarbij nog eens 179 exposanten met sanitair en badkamers en 83 keuken fabrikanten. Vijfendertig procent van de exposanten komt uit het buitenland. De beurs verwacht meer dan 350.000 bezoekers.

Voor meer info kijk op de website : www.salonemilano.it

De beurs is i.v.m. het corona virus verplaatst naar 16 tm 21 juni 2020.

Ook interessant