Interieur

Fotoverslag Salone del mobile, Milaan 2019

Fotoverslag Salone del mobile, Milaan 2019
De Salone del Mobile is een van de grootste Europese meubelbeurzen, gehouden in Milaan, waar het allernieuwste op het gebied van meubels en design tentoongesteld wordt. Meer dan 2000 exposanten tonen op meer dan 200.000 vierkante meter het nieuwste neusje van de zalm. Voor de echte interieurliefhebber een must om deze beurs een keertje te bezoeken.

Bekijk de foto's, klik hier

De eerste Salone del Mobile werd georganiseerd in 1961 en was bedoeld om Italiaans design en meubilair te promoten. Door de jaren heen heeft de beurs zich ontwikkelt tot de grootste beurs ter wereld voor interieurontwerp. In de stad zelf ziet je dat het ook een belangrijk evenement is voor Nederlandse ontwerpers om zich internationaal op de kaart te zetten.

Dit jaar was oa bij Vitra op het Salone del Mobile vier verschillende omgevingen te zien die telkens gebruik maakten van design om een bepaalde esthetiek en houding tegenover het leven uit te drukken. Met nieuwe producten van Edward Barber & Jay Osgerby, Ronan & Erwan Bouroullec, Antonio Citterio, Konstantin Grcic en Hella Jongerius boden ze een kijk op vier manieren van leven.

Bekijk de foto's, klik hier