Meubelen

Deens meubelmerk lanceert wedstrijd om jouw designer droom waar te maken

Deens meubelmerk lanceert wedstrijd om jouw designer droom waar te maken
Nikoline Tryde Hølund​​​​​​ & REM daybed
Hoog tijd om je creatieve skills boven te halen want Sofacompany is op zoek naar design talent! Het Deens meubelmerk organiseert een wedstrijd waarvoor je nog tot en met 11 maart een ontwerp voor een zetel kan inzenden. Als winnaar word je getrakteerd op een meet & greet met het Sofacompany design team in Kopenhagen om de puntjes op de i van jouw interieurpareltje te zetten. Bovendien zal je jouw zetel in productie zien gaan in Vietnam om er daarna zelf thuis in te ploffen. En dit met de gedachte dat jouw creatie in elf verschillende landen wordt gelanceerd! Sounds like a cinderella story for designers, right?

Geïnspireerd op Nikoline Tryde Hølund...de cinderella van het 'REM daybed' sprookje

Met een achtergrond als traditioneel stoffeerster nam Nikoline Tryde Hølund​​​​​​ 4 jaar geleden deel aan de design competitie van Sofacompany. Hiervoor ontwierp ze een modern ligbed dat door de combinatie van wol, leer en metaal zowel een trendy als een klassieke look heeft. Met dit REM daybed won ze niet enkel de wedstrijd maar werd ze zelfs genomineerd voor de Deense Design Award in 2017! Bovendien maakt Nikoline sinds haar overwinning deel uit van het vaste design team van Sofacompany. Soms komen (interieur) sprookjes dus wél uit en het Deens meubelmerk hoopt met deze wedstrijd nog veel meer designer dromen waar te maken.

Deens meubelmerk lanceert wedstrijd om jouw designer droom waar te maken

Zit jij boordevol ideeën voor het nieuwste zitmeubel van Sofacompany?

Aangezien Sofacompany als trendsetter in de meubelbranche enorm veel belang hecht aan creativiteit, wil het merk creatief talent dan ook graag een duwtje in de rug geven. Waag dus zeker je kans als je boordevol ideeën zit om een hippe zetel te creëren! Of je nu grafisch vormgever, architect, fashion designer, student binnenhuisarchitecteur, graficus of simpelweg een gepassioneerd design liefhebber bent...voor Sofacompany is je achtergrond ondergeschikt aan talent. Een jury beoordeelt namelijk puur op het design en selecteert op die manier 50 ontwerpen. Om de drempel laag te houden kan je het ontwerp bovendien op tal van manieren aanleveren: van een papieren schets of een digitale tekening tot een een miniatuur 3D-object.

Verover het hart van het publiek en maak je stoutste designer dromen waar

Hoe je het ontwerp ook presenteert, hou er rekening mee dat je enkel een zetel mag ontwerpen én dat je design inhaakt op het centrale thema van Sofacompany voor 2020, nl. 'Heart of the Home'. Zorg er ook voor dat je de harten van het publiek wint met je design. Het zijn immers de Sofacompany followers die via social media beslissen welk van de 50 genomineerde ontwerpen ze het leukst vinden! Wanneer jouw design er als populairste uitkomt, kan je je verheugen op een tripje naar het Sofacompany hoofdkantoor in Kopenhagen. Je gaat er aan de slag met het design team om je ontwerp verder te finetunen. Vervolgens reis je naar Vietnam waar je jouw design tot leven ziet komen in het productie-atelier. Het blijft echter niet bij een prototype want je creatie zal in maar liefst 11 landen worden gelanceerd. En thuis kan je uiteraard lekker in je zelf ontworpen zetel ploffen en nagenieten van je internationaal designer avontuur.

Wil je meer info over de design competitie van Sofacompany? Kijk dan snel op deze link!

Ook interessant