Meubelen

Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen

Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen
Het Belgisch designlabel Sixinch opent een eigen showroom op het Zuid in Antwerpen. Deze winkel wordt de flagshipstore van Sixinch. Het is de eerste showroom van het label in ons land. Naar aanleiding van de opening lanceert het merk zijn nieuwste Steen-collectie.

Sixinch opent zijn eerste showroom in ons land. Het merk kiest niet toevallig voor het hippe Zuid in Antwerpen, een buurt waar heel wat design en meubelwinkels gevestigd zijn. Met een eigen showroom wil het merk dichter bij de consument staan. “Mensen kunnen onze meubelen komen bekijken, uitproberen en voelen, dat geeft een meerwaarde. We hebben vestigingen in Japan, China, India, Argentinië, de Filipijnen, de VS, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Portugal. Een flagshipstore in Antwerpen kon niet achterblijven”, vertelt designer van Sixinch Pieter Jamart.

Maatwerk is sterkte van Sixinch

De meubels van Sixinch worden gemaakt uit gecoat schuim. Het foam kan in alle vormen en maten worden gesneden en de coating is waterdicht en naadloos, waardoor de meubels zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. De coating, die rechtstreeks op het schuim wordt gespoten, is bovendien in alle mogelijke kleuren verkrijgbaar. De collectie van Sixinch bestaat uit lounge meubilair, zetels, poefen en stoelen. Maar Sixinch is vooral sterk in maatwerk, aangezien het bedrijf werkt zonder mal of opstartkosten. Eender wie kan het ontwerp van zijn dromen laten uitvoeren. Pieter: “We willen creativiteit stimuleren. Niet toevallig komt de naam Sixinch van ‘sich inches’: de ruimte tussen je oren waar creativiteit ontstaat. The sky is the limit! We gebruiken geen mal, de blok schuim wordt gesneden in de vorm die je zelf wil, zo kan je unieke en innovatieve ontwerpen creëren die water- en weerbestendig zijn en gemakkelijk te reinigen zijn. Een oplossing die ideaal is voor zowel professionele als particuliere interieurs.” Maatwerk is niet duurder dan een seriemodel. De collectie in de showroom kan gebruikt worden als inspiratie om je eigen project te ontwerpen samen met de foamspecialisten.

Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen

Steen-collectie

Naar aanleiding van de opening van zijn showroom lanceert Sixinch zijn nieuwste STEEN-collectie. Deze collectie, de naam wijst op de vormen die de items in de collectie hebben, is een primeur in de coatingwereld. Tot op heden werd het schuim altijd in 2D uitgesneden en kwamen er geen mallen aan te pas. Voor de STEEN-collectie werkte Sixinch met drie mallen waarin de meubels worden opgeschuimd en gecoat. “Vormschuim coaten is een primeur voor onze business. Sixinch staat voor innovatie. We willen de markt altijd net iets voor zijn”, vertelt Michel Sels, co-founder van Sixinch. Voor de vormen baseerde designer Pieter zich op de natuur en organische stenen. “Het organisch karakter van de stenen was zeer belangrijk. Het resultaat is een collectie van drie stenen in de vorm van een poef, een tafel en een zetel. Ze zien er hard uit maar zijn comfortabel en zacht, afgewerkt in onze gekende coating”, vult Pieter Jamart aan.

De STEEN-collectie is verkrijgbaar in 30 standaardkleuren en in alle ral- en ncs-kleuren op vraag.

Designlabel Sixinch opent showroom in Antwerpen

Zero waste

Elke bedrijfsleider staat vandaag de dag stil bij duurzaam ondernemen. Ook de consument wordt steeds duurzamer. Die koopt merken die hun waarden delen en vermijden merken die dat niet doen. “Daarom is schuim hot, het is immers 100% recycleerbaar. De resten van de grote blokken schuim waaruit we onze meubels snijden, gebruiken we als vulling om nieuwe meubels te maken, onze ecolijn. We ontwikkelden hiervoor een transparante coating, zodat je de structuur van het gemalen schuim goed kan zien. Als een stoel of zetel end-of-life is, of wanneer mensen hem beu zijn, kan het schuim gemalen worden en kunnen we hem tot een nieuw meubel recycleren”, vertelt Michel Sels, co-founder van Sixinch.

Focus op innovatie

Door de expansie en het succes in het buitenland kan het bedrijf zich meer focussen op design en innovatie. In het verleden werkte de ondernemers van Sixinch regelmatig samen met externe ontwerpers. De Oostenrijker Rainer Mutsch ontwierp onder andere de ‘Cliffy’ collectie, een collectie van kronkelende zetels die vaak in musea en openbare plaatsen worden gebruikt. Sixinch werkte samen met Zaha Hadid, Philippe Starck en Karim Rashid. En ook de Brit Tom Dixon ontwierp meubels, onder meer voor het hoofdkantoor van Google en het Mondrian in Londen. “Hier willen we nog verder op blijven inzetten. Maar zeker ook op innovatie. Innovatie en ontwikkelen zit in mijn bloed, het is grote mijn passie. Ik ben blij dat ik me hier weer helemaal op kan focussen", aldus Pieter Jamart. Meer innovaties, onder andere een collectie specifiek voor kinderen, van het label zullen snel volgen.

Ook je eigen ingenieus ontwerp maken? Of sla je liever een bestaand Sixinch-model aan de haak? Ga dan langs bij Sixinch op de Vlaamse Kaai 27 in Antwerpen. Prijzen variëren tussen €200 en €3000.

Ook interessant