Meubelen

Een stoer interieur creëren, velvet of leer?

Een stoer interieur creëren, velvet of leer?
Robuuste leren fauteuils associeer je vaak met een ruw interieur zoals een industriële woninginrichting of een mancave. Ze laten je interieur er stoer uitzien, maar creëren anderzijds een warme en gezellige sfeer. Leer dat er bovendien oud en doorleefd uitziet maakt het plaatje extra stoer. Maar wat denk je van velvet, of in het Nederlands: fluweel?

Creëer een unieke sfeer

Als je voor leer kiest voor je fauteuils of je eetkamerstoelen, dan kies je voor klasse. Een aantal decennia geleden was leer vrij duur en werd het alleen door rijke mensen gekozen. Gelukkig is die tijd voorbij en vind je makkelijk leren meubelen aan betaalbare prijzen. Leer gaat heel goed met materialen zoals metaal, glas, baksteen, beton en hout. Dit zijn allemaal materialen die je vaak in industriële panden tegenkomt. Maar ook in een zeer moderne woning met bijvoorbeeld veel witte muren en een strakke gietvloer staat een leren fauteuil prachtig.

Een stoer interieur creëren, velvet of leer?

Wat met velvet?

Velours is een stof die tot voor kort vrij miskend was. Als men het in een interieur zag, werd het soms wel eens met gemengde gevoelens bekeken. Velours is nu terug volop in, en dit in al zijn variaties. Zo vind je bijvoorbeeld grote stoere fauteuils in velours, maar evengoed zetels met veel franjes en ronde vormen. Of denk maar aan een barkruk met een zitting en rugleuning in velours. Dit had je je tot voor kort nooit in een mancave kunnen indenken. Maar op dit moment kan velours perfect. Zelfs roze wordt best wel aanvaard in de stoere mannenwereld van een mancave. Het heeft niet helemaal dezelfde stoere look als leer, maar toch heeft het een bijzondere uitstraling. Velvet gaat, net zoals leer, perfect bij hout, glas, metaal en steen.

Een stoer interieur creëren, velvet of leer?

Stoer of minder stoer?

Leer straalt stoere klasse uit, dat is een feit. Met leer kun je in principe geen lieflijke elegante zitmeubelen creëren, en dat is misschien ook de bedoeling niet. Met velvet daarentegen lukt dit wel. Als je dus in je stoere interieur een mooi contrast wilt creëren, dat zit je met velvet voor 100% goed. Het bestaat in alle kleuren zodat je bijvoorbeeld eetkamerstoelen van verschillende tinten met elkaar kunt combineren. Velvet laat zich makkelijk bewerken. Daardoor vind je velvet stoelen in allerlei vormen en stijlen. Dit maakt dat velvet stoelen ook in andere dan stoere interieurs passen. Wil je wat inspiratie op doen, dan kun je op cavetown.nl een kijkje nemen voor zowel leren stoelen als velvet stoelen.

Samengevat...

Je kunt in het kort wel stellen dat je zowel met leer als met velvet een stoere look aan je interieur kunt geven. Nochtans zijn het twee totaal verschillende materialen die zich totaal verschillend gedragen. Het is vast en zeker de moeite om de twee te overwegen als je toe bent aan nieuwe meubelen.

Een stoer interieur creëren, velvet of leer?

Ook interessant