Tuinmeubels

Teak op winterbreak: de winterslaap van je tuinmeubilair

Het najaar is weer volop aan de gang; knussere temperaturen en warme natuurkleuren in het kielzog. En hoewel een herfstavond in de buitenlucht gezellig kan zijn, gebruiken we ons tuin- en terrasmeubilair tijdens de winter weinig of zelfs helemaal niet. Door het goed te onderhouden overleeft je exterieur de koude periode zonder problemen, maar ook de keuze in materiaal maakt een verschil. Expert in hoogwaardige outdoormeubelen Royal Botania tipt teak als duurzaam en sterk hout waarmee je tuintafel of lounge de winterproef met vlag en wimpel doorstaat.

Teak op winterbreak: de winterslaap van je tuinmeubilair
Butler bijzettafel 60cm rond gecoat roestvrij staal & teakhouten blad, prijs €899. Butler bijzettafel 40cm rond gecoat roestvrij staal & teakhouten blad, prijs €599.

Koning van duurzaamheid

Hoewel outdoormeubilair functioneel moet zijn, verrijkt het in de juiste uitvoering ook visueel de tuin of het terras. Teak valt onder duurzaamheidsklasse 1, wat een lange levensduur (tot 25 jaar of zelfs langer) garandeert. Dat het hout daarnaast een prachtige, warme en natuurlijke look heeft, maakt het geheel tijdloos in iedere betekenis van het woord. Op zoek naar een tuinset dat het beste bij je interieur- en exterieurstijl past? Met het veelzijdige teak kan je zowat iedere kant uit.

Teak op winterbreak: de winterslaap van je tuinmeubilair
XQI fauteuil teakhout, prijs €849

Oersterk

Teakhout is een krachtig materiaal dat tegen een stootje of twee kan. Het splintert amper, en dankzij de natuurlijke olie en hars in het hout heeft het een ingebouwde beschermlaag. Zo is het bestand tegen ieder weerselement, en hoef je het dus niet meteen op te bergen wanneer het regent of vriest. Daarnaast hoef je je geen zorgen te maken wanneer je er iets hard op laat vallen; teak blijft gemakkelijk schade- en krasvrij.

Teak op winterbreak: de winterslaap van je tuinmeubilair
Zidiz uitschuifbare tafel 220-320x120cm teak & teak blad, prijs €9.999. Jive fauteuil gecoat aluminium & teakhout, prijs €1.099.

Voor ieder wat wils

Wanneer je kiest voor teak tuinmeubelen, kies je voor keuze. Behoud je graag de rijke bruine kleur dat het hout van nature heeft? Geef het dan een jaarlijks onderhoud waarbij je het opschuurt en behandelt met een daarvoor voorzien product. Wist je dat teak van nature vergrijst? Liefhebbers van deze afwerking hoeven niets anders te doen dan afwachten – naast het reinigen na de wintermaanden zijn er geen bijkomende stappen nodig! En hoewel teaken tuinmeubelen tijdens het najaar geen extra verzorging nodig hebben, kan je ze wel steeds afdekken met een waterdichte maar luchtdoorlatende hoes. Heb je zin om gezellig van het herfstweer te genieten? Je tuinset staat in één minuut klaar!

Teak op winterbreak: de winterslaap van je tuinmeubilair
Zidiz uitschuifbare tafel 220-320x120cm teak & teak blad, prijs €9.999. Jive fauteuil gecoat aluminium & teakhout, prijs €1.099

Ook interessant