Tuinmeubels

Minimalisme in de tuin: strakke en stijlvolle designs

Minimalisme in de tuin: strakke en stijlvolle designs
Heb je het geluk wat extra grond te hebben aan de woning? Of je nu een knusse stadstuin hebt of een groot en royaal gazon. Het is in beide gevallen enorm belangrijk dat het ontwerp van de tuin erg goed vorm is gegeven. Hierdoor kom je namelijk helemaal tot rust en maak je maximaal gebruik van het verlengstuk van de woning. Kom je graag te weten hoe je tot het perfecte minimalistische ontwerp komt? En waar je dus zoal op moet letten? Lees verder in dit blog en doe alvast wat inspiratie voor je eigen buitenruimte op.

Waarom het zo belangrijk is om groen toe te voegen aan het ontwerp van de tuin

Een van de elementen die eigenlijk niet mogen ontbreken in de minimalistische tuin, zijn bloemen en planten. Het maakt niet uit wat de grootte van de tuin is, er is altijd wel een passende oplossing te bedenken. Kies bijvoorbeeld voor planten die het hele jaar door een mooie groene kleur hebben of ga voor bloemen die per seizoen prachtig in bloei staan. Verdiep je daarom een keer goed in het aanbod aan bloemen en planten en maak op deze manier een erg gerichte keuze voor je eigen tuin. Niet alleen oogt het erg gezellig en sfeervol, je draagt ook nog eens een duurzaam steentje bij aan de planeet.

Zoek minstens één plek uit waar je lekker kunt loungen in de tuin

Heb je een specifieke plek in de tuin in gedachten waar je heerlijk kunt loungen met een loungestoel tuin? Misschien heb je een gedeelte waar de zon de hele dag heerlijk schijnt. De tuin is uitgerust met een prachtige overkapping. Of je kunt met het nieuwe ontwerp een prettige en schaduwrijke plek realiseren. Probeer altijd om minstens één plek te ontwerpen in de tuin waar je kunt loungen. Zo geniet je het hele jaar door van de fijne frisse buitenlucht.

Bepaal van tevoren de stijl waar de tuin aan moet voldoen

Om te voorkomen dat de tuin rommelig over gaat komen, is het belangrijk dat je van tevoren al een bepaalde stijl uit gaat zoeken. Ook daar is enorm veel in mogelijk. Een aantal geliefde voorbeelden van minimalistische stijlen voor in de tuin, zijn modern, Scandinavisch, industrieel en Wabi Sabi. Zowel de stijl van het meubilair in de tuin - zoals een tuinset 4 personen - de tegels die je laat leggen als de planten die je uit kunt zoeken zijn in dezelfde soort stijl te realiseren.

Ook interessant