Tuin

Dit zijn 4 verschillende tuinstijlen die jij kan toepassen

Dit zijn 4 verschillende tuinstijlen die jij kan toepassen
Er zijn heel veel verschillende soorten stijlen om jouw tuin in te richten. Daarom kan het best lastig zijn om een mooie stijl te vinden die bij jouw wensen en tuin past. Het kan erg helpen om een stijl te kiezen voor de tuin, zodat je een mooie samenhangende plek creëert.

De klassieke tuin

Allereerst beginnen we met een simpel voorbeeld van een tuin die altijd geschikt is. De klassieke tuin. Een klassieke tuin ziet er netjes en verzorgd uit, met alles op zijn plek. Maar zo'n tuin past ook prima in een moderne setting. Het is een heerlijke plek om in te wandelen, thee te drinken, te lezen en vooral van te genieten. Denk aan een perfect groen gazon, netjes gesnoeide hagen, mooie rozen en een gezellig terras. Dankzij de symmetrie en het doordachte ontwerp voelt je tuin ruim aan, bijna als een park. Met een accu voor zonnepanelen en een paar zonnepanelen op het dak van je terras, heb je het hele jaar door stroom om heerlijk te genieten.

De vijvertuin

De tweede stijl is een vijvertuin. De naam verraadt het al een beetje, maar in de stijl van een vijvertuin draait het volledig om de vijver. Uiteraard is het handig om goed te kijken waar de vijver in de tuin kan worden geplaatst. Bij een echte vijvertuin is de vijver het pronkstuk, dus zal deze bijvoorbeeld in het midden van de tuin worden aangelegd. Hieromheen kunnen paadjes lopen van en naar de vijver toe. Een vijvertuin kan ook worden gecombineerd met een Japanse tuin door een koivijver toe te voegen in plaats van een normale vijver. Maak de tuin dan af met Japanse bomen en planten, zoals de bonsai.

Dit zijn 4 verschillende tuinstijlen die jij kan toepassen

Een symmetrische Franse tuin

Een erg mooie stijl voor een tuin is de Franse tuin. De Franse tuin is eigenlijk gebaseerd op de stijlen van de tuinen die vroeger rondom de Franse paleizen lagen. Je kan dus wel raden dat de Franse tuin erg veel allure uitstraalt. Een groot kenmerk van de Franse tuin is de symmetrie die zij uitstraalt. Zo kun je denken aan heggen die perfect zijn gesnoeid aan weerszijden van de tuin. Ook zijn er vaak buxusbomen te vinden die in mooie modellen zijn geknipt voor de Franse stijl. De Franse tuin vergt wel heel veel onderhoud omdat het dus gaat om strakke lijnen.

De vrije cottage tuin

De laatste stijl voor jouw tuin is de idyllische cottage tuin. Deze stijl is perfect geschikt voor de bloemenliefhebbers, want elk plekje zal bezaaid zijn met prachtige bloemen. De cottagetuin is heerlijk vrij en hoeft helemaal niet strak te zijn. Het is juist de bedoeling dat er leuke slingerpaadjes door de tuin zijn met tegeltjes hier en daar. Gebruik dus vooral ook je eigen fantasie voor de cottage tuin. In een cottage tuin is het ook erg leuk om zelf bloempotten te zoeken, bijvoorbeeld bij een vintagewinkel. Hierdoor krijgt de tuin een authentieke look.

Dit zijn 4 verschillende tuinstijlen die jij kan toepassen

Ook interessant