Tuin

Tuintrends van 2022 op een rij

Tuintrends van 2022 op een rij
Bij het nieuwe jaar horen natuurlijk ook nieuwe trends. Vandaag delen we een aantal leuke tuintrends van 2022. De nadruk ligt met name op het groen (zowel de kleur als de planten), de luxe loungehoek en een ontspannen sfeer. Lees snel verder en laat je inspireren door de trendy tuinideeën!

Luxe vakantiegevoel in eigen tuin

De afgelopen jaren is het ontspannen vakantiegevoel aan veel mensen voorbij gegaan. Het is daarom niet gek dat deze sfeer nu wordt toegepast in de tuin. Tover jouw achtertuin om tot een privé wellness, een tropisch oord of Mediterrane tuin. Het belangrijkste is dat het luxe vakantiegevoel erin naar voren komt. Verwen jezelf met een grote loungeset of pak uit met een comfortabel ligbed. Kleed het rijkelijk aan met tuinkussens, sfeervolle verlichting en een speciaal buitenkleed. Vul de tuin met hoge, tropische planten en bamboe. Of ga juist voor een zachte uitstraling met verschillende siergrassen en lavendelplanten. Kies het type ‘groen’ waar jij direct een vakantiegevoel van krijgt!

Groen als trendkleur

Groen is dé trendkleur van 2022. Zowel in de mode en op interieurgebied als in de tuin. Maak van jouw tuin een groene oase door middel van veel planten, maar laat ook op andere manieren groene accenten terugkomen. Bijvoorbeeld in de tuinmeubelen, sierkussens en kleine accessoires.

Hoogwaardig kunstgras

Een gemakkelijke manier om jouw tuin direct een groene en sfeervolle uitstraling te geven, is door een kunstgazon aan te leggen. In 2022 ligt de nadruk op kunstgras van hoge kwaliteit. Hoogwaardig kunstgras is nauwelijks te onderscheiden van een echt grasveld, maar een stuk onderhoudsvriendelijker.

Natuurlijke en duurzame materialen

Al een paar jaar zijn natuurlijke materialen erg populair. Ook de komende tijd zie je veel hout, steen, riet, rotan en bamboe terugkomen in de tuin. Er wordt alleen nog meer gekeken naar het duurzame aspect. Kies voor natuurlijke materialen met een eerlijke afkomst, hoge kwaliteit voor een lange levensduur en de juiste keurmerken.

Tuintrends van 2022 op een rij

Nonchalante bohemian stijl

Een hele strakke en minimalistische tuin maakt plaats voor de nonchalante bohemian stijl. Het mag allemaal wat losser en gezelliger ogen. Combineer verschillende prints met elkaar, hang lantaarns in de boom, drapeer een lichtsnoer in de tuin, koop een hangmat en ga los met sfeervolle decoratie. Daarnaast mag een vuurkorf of vuurschaal niet ontbreken voor de frisse maanden en zwoele zomeravonden.

Zelfvoorzienend met een moestuin

De laatste tuintrend slaat niet zozeer op de look van de tuin, maar meer op de leefstijl. In 2022 gaan we steeds vaker moestuinen terugzien. Zowel op grote schaal als in kleine zelfgemaakte moestuinbakken. Het is een leuke én nuttige hobby om je eindelijk eens in te verdiepen.