Kunstgras de nieuwe Hype

11 juni 2021 Bron: Bouw & Wonen
Kunstgras de nieuwe Hype
Kunstgras is steeds meer te zien in de tuinen waar mensen vroeger nog sterk tegen dit ‘nep gras’ waren. Het heeft even geduurd, maar kunstgras heeft zich kunnen bewijzen ten opzichte van de vooroordelen wat het had. Van lelijk uitziend tot nep, je kon het zo gek niet bedenken of mensen hadden wel een reden om géén kunstgras aan te schaffen.

Dat tij is gekeerd. Langzaam zien mensen de voordelen van kunstgras in en schaffen steeds meer mensen de duurzame matten aan. Maar waarom is kunstgras ineens zo in? Wat zijn de voordelen ten opzichte van echt gras en is het iets voor je? Daar kom je achter in dit artikel.

Kunstgras

Kunstgras heeft lang geleden onder de vele vooroordelen dat het had. Mensen vonden het lelijk, goedkoop uitziend en het was uiteindelijk geen echt gras. Dat kon niet goed zijn. Van die stellingen zijn mensen wel af gestapt. Kunstgras is enorm verbeterd in vergelijking met vroeger en het verschil is bijna niet meer te zien.

Technologieën verbeteren en kunstgrasmatten veranderen. Zo kan je tegenwoordig filteren op dichtheid van de kunstgrasmat, de echtheid bepalen, kleur uitzoeken en kost kunstgras relatief weinig. Maar aan kunstgras zitten ook vele voordelen verbonden.

Voordelen kunstgras matten

Veel mensen vinden echt gras alsnog het mooiste. Maar gras heeft veel onderhoud nodig en kan kapot gaan. Dit zorgt voor hogere kosten en meer werk. Zeker als je op latere leeftijd bent kan dit lastig zijn. Dan zijn de voordelen van kunstgras extra mooi.

Zo is kunstgras niet alleen goedkoper en duurzamer, het vergt ook nog eens weinig onderhoud. Je hoeft nooit het gras te maaien of te voeden. Dat scheelt ook weer in de kosten van het onderhoud en de tijd die je ermee bezig bent. Nog een mooi voordeel van kunstgras is het feit dat het altijd groen is. als je die buur bent met kunstgras, is het gras bij je altijd groener.

Het volgende voordeel is niet voor iedereen een voordeel. Kunstgras zorgt er namelijk voor dat bijen, vlinders en andere insecten minder snel in je tuin komen. De één houdt niet van beestjes en is blij om dit te horen. Voor de ander is dit een groot nadeel. Maar alle negatieve dingen zijn op te lossen. Zo kan je bijvoorbeeld een paar planten waar insecten op afkomen planten. Dan zal je nog wel al die beestjes op bezoek krijgen.

Is het wat voor je?

Niet iedereen is ervan overtuigd dat kunstgras goed is. Het blijft tenslotte kunststof en het is geen echt gras. Toch is het zeker een aanrader als je kinderen hebt, veel weg bent, weinig tijd hebt voor de tuin of op oudere leeftijd bent. Kunstgras gaat langer mee en kan bijna niet kapot getrapt worden waardoor kinderen ongestoord kunnen spelen. En door het weinige onderhoud hoef je je niet druk te maken dat je gras te hoog groeit of je gazon kapot gaat.

Daarnaast kan je in de zomer gerust een zwembad neerzetten zonder je gazon kapot te maken en veel geld uit te moeten geven om het gazon weer mooi te krijgen. Niet alleen in de winter is het een mooi product, in de zomer is het ook zeker een mooie aanwinst.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo