Vraag naar kunstgras in stijgende lijn

25 mei 2020 Bron: Namgrass
Vraag naar kunstgras in stijgende lijn
Kunstgras is al enkele jaren aan een opmars bezig. Met de warme, droge zomers die we de voorbije jaren hebben gehad, willen steeds meer mensen een groen alternatief in hun tuin. Door de coronacrisis ziet het er steeds meer naar uit dat we met zín allen vakantie in eigen land en in eigen tuin zullen moeten doorbrengen. Kunstgras in de tuin is daarom nu nůg aanlokkelijker geworden. Door het mooie en droge weer zagen in de voorbije jaren het aantal kunstgras installaties al stijgen.

Nu de mensen beseffen dat ze deze zomer misschien zullen moeten thuis blijven of er lokaal waterschaarste dreigt, klinkt kunstgras als een goede investering. Het onderhoud van kunstgras is verwaarloosbaar. Nooit meer maaien, bewateren, wieden,Ö Af en toe eens opborstelen is voldoende. Bovendien gebeurt de plaatsing vrij snel. Kunstgras kan in principe op eender welke ondergrond geplaatst worden, belangrijk is dat de ondergrond vlak, drainerend en stabiel is.

Vraag naar kunstgras in stijgende lijn
De kwaliteit van kunstgras is in de loop der jaren steeds beter geworden en de beste soorten zijn moeilijk van echt gras te onderscheiden. Door de toevoeging van unieke UV-stabilisatoren en de speciale profilering van de kunstgrasvezels wordt verkleuring voorkomen. Bovendien wordt kunstgras onder de zwaarste omstandigheden getest op verkleuring en UV-stabiliteit waardoor langdurige zon, chloorwater en urine van dieren geen probleem vormen. Terwijl iedereen met kale plekken of bruine sprieten krijgt af te rekenen, geniet een kunstgras-eigenaar 365-dagen van een frisgroen alternatief.

Daarnaast zien we ook dat mensen steeds meer op zoek zijn naar een creatieve invulling voor de tuin; een hockeyveldje, zwembad of golfgreen, de mogelijkheden zijn eindeloos en ook hier is kunstgras een perfecte oplossing.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo