Tuinaanleg en onderhoud

Met deze tips creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin

Met deze tips creëer je een onderhoudsvriendelijke tuin
Wil jij een onderhoudsvrije tuin, dan moet je dit artikel goed doorlezen. In dit artikel worden tips gegeven hoe je een onderhoudsvrije tuin creëert. Dit is erg belangrijk omdat dit veel geld bespaart, dit geld kun je gebruiken voor andere dingen. Ook bespaart het erg veel tijd, als je tegels hebt die je vaak moet schoonmaken ben je hier al snel een hele dag mee bezig. Als je dit elk jaar moet doen wordt je hier niet vrolijk van. Dit geldt ook voor tuinmeubels, het beste is een onderhoudsvriendelijke tuin. Er zijn ook manieren hoe je jouw tuin op een simpele manier jouw tuin onderhoudsvriendelijk houdt.

Tegels

Zorg er als eerste voor dat je onderhoudsvrije tegels hebt. Sommige tegels beslaan erg snel waardoor je deze moet schoonmaken met bijvoorbeeld azijn. Je bent hier al snel een hele dag mee bezig. In het ergste geval zul je deze ook nog moeten schoon schrobben, er zijn veel onderhoudsvrije tegels op de markt. Naast dat je onderhoudsvrije tegels koopt is het verstandig om dichte voegen te bouwen tussen steven en tegels. Onkruid verwijderen is misschien wel de meeste vervelende klus die er is. onkruid in je terras en paden zorgt voor veel werk, de voegen tussen de stenen kunnen dan ook vol komen te staan met onkruid. Je zult dan ieder jaar het onkruid moeten verwijderen. Als oplossing kun je dichte voegen creëren. Dit doe je door middel van elastische voegmiddelen, deze zijn slijtvast en bestand tegen weersinvloeden. Met een veegmachine kun je gemakkelijk de tegels vegen, de beste veegmachine zorgt ervoor dat jij jouw tegels en tuin makkelijk onderhoudt.

Kunstgras

Kunstgras draagt enorm bij aan een onderhoudsvrije tuin. Dit zorgt ervoor dat je geen tijd en energie meer hoeft te stoppen in jouw gras. Gras heeft namelijk veel onderhoud nodig, deze moet voldoende besproeiing krijgen. Je zult hier dan ook een speciale sproeier voor moeten aankopen. Kunstgras heeft nagenoeg geen onderhoud nodig, deze plaats je en je hebt er geen omkijken meer naar. Het is echter wel belangrijk dat je kunstgras goed aanlegt, anders kan het los gaan liggen. Tegenwoordig is er super mooi kunstgras te vinden, deze lijkt erg op gras.