Terras en oprit

Een onderhoudsvriendelijke tuin met tuintegels 60x60

Een onderhoudsvriendelijke tuin met tuintegels 60x60
De zomer staat voor de deur en dat betekent dat er weer hard gewerkt wordt in de tuin. Bij het aanleggen of aanpassen van een tuin is het van belang om goed na te denken over het gebruik van materialen en het onderhoudsgemak. Heb je groene vingers, dan is een tuin met veel planten en bloemen prachtig! Wil je een onderhoudsvriendelijk tuin, dan zijn er allerlei mogelijkheden met tuintegels 60x60 die weinig tot geen onderhoud vergen. In deze blog kijken we welke mogelijkheden er zijn om een tuin onderhoudsvriendelijk te maken en welke producten daarvoor geschikt zijn.

1. Gemak met tuintegels 60x60

De afgelopen jaren zien we dat het onderhoudsgemak een belangrijke rol speelt bij de aanleg van de tuin. Er zijn heel wat opties om een tuin onderhoudsarm te maken en toch gezellig!

Het aanleggen van tuintegels en bestrating zorgt ervoor dat een groot deel van de tuin weinig tot geen onderhoud vergt. We zien dat tuintegels 60x60 erg veel worden toegepast in combinatie met sierbestrating (klinkers). Tuintegels 60x60 hebben een gangbare maatvoering en zijn verkrijgbaar in diverse materialen en kleuren. Zowel natuursteen terrastegels als keramische terrastegels worden veel gekozen in de maatvoering 60x60 cm. De tegel met het minste onderhoud is de keramische tuintegel. Een keramische tegel is krasvast, kleurvast, vlekvrij en meestal ook antislip. Een keramische terrastegel is eenvoudig schoon te houden met water en eventueel schoonmaakmiddel. Het aanbod keramische tuintegels 60x60 is enorm groot, in elke stijl zijn er tal van terrastegels verkrijgbaar.

2. Invoegen van tuintegels en sierbestrating

Niet alleen de aanleg van bestrating zorgt voor minder onderhoud, het is tevens van belang om de tuintegels 60x60 en eventueel ook de sierbestrating in te voegen. Zo kan er geen onkruid ontstaan tussen de voegen, wat een hele hoop werk bespaart. Er zijn diverse voegmiddelen die geschikt zijn voor buiten zoals één of tweecomponenten voeg, een elastisch hars gebonden voegmiddel. Ook zijn er voegmiddelen op basis van cement, deze zijn eenvoudig aan te brengen.

3. Creëer plantenborders met stapelblokken

Naast tuintegels 60x60 zijn er diverse andere materialen die gebruikt kunnen worden voor het creëren van een onderhoudsarme tuin. Denk aan een border gemaakt van natuurstenen of betonnen stapelblokken met daarin vaste planten. Wanneer de beplanting mooi dicht groeit, ontstaat er weinig tot geen onkruid, dit betekent minder onderhoud. Ook zijn er planten die niet al te snel groeien waardoor er niet vaak gesnoeid hoeft te worden.

4. Gebruik van split

Split of kiezel zorgen voor een mooie uitstraling, maar het is tevens onderhoudsarm. Split of kiezel is verkrijgbaar in allerlei kleuren waardoor het afgestemd kan worden op de kleur van de tuintegels 60x60 of sierbestrating.

Ook interessant