Tuin

Onderhoudsvriendelijke schuttingen, dé trend voor uw tuin

Onderhoudsvriendelijke schuttingen, dé trend voor uw tuin
Composiet schuttingen in vele variëteiten maken hun opmars in de hedendaagse tuin. Ze zijn kant-en-klaar te verkrijgen, maar wilt u een afgemonteerde tuinscherm in een luxe uitvoering met 10 mm massieve planken, of toch liever een in maxi- of een basic-uitvoering, dan kan dat zonder verpinken. De schuttingmarkt heeft voor iedereen wel iets in petto. Zoals stapelplanken, met tand en groef, voor een dichte schutting. Aan de slag ermee!

Schuttingen van stapelplanken houden pottenkijkers buiten. Privacy en veiligheid first! Bovendien is er ruimte om creatief voor de dag te komen door gebruik te maken van een combinatie van levendige kleuren. Zo staat u niet meer voor schut met een saaie schutting.

Schuttingen van composiet

Wij schreven het al: de schuttingmarkt is rijk en gevarieerd. Daarom zetten wij even alles op een rijtje. Van composiet schuttingen heeft u jarenlang plezier. Ze zijn quasi onderhoudsvrij en bovendien zeer duurzaam. Kies voor schuttingen gemaakt van natuurlijke houtvezels en toxivrije high-density-polymeren. U zit dan goed. Composiet verkleurt, versplintert en rot niet. Bovendien zijn ze bestand tegen vocht, ja zelfs tegen zeewater. In bepaalde assortimenten vindt u kant-en-klare tuinschermen en stapelplanken voor het bouwen van een zelf ontworpen schutting. Spelen met kleuren hoort er tegenwoordig bij. Een hedendaagse schutting is een stijlvolle schutting. En als je daar nog eens van 15 jaar garantie geniet, zit je goed.

Composiet tuinschermen

Wat tuinschermen van composiet betreft, kan men kiezen uit Luxe tuinschermen en Basic tuinschermen. Basic tuinschermen zijn lichter en dunner dan de luxevariant en daardoor flexibeler. Tuinschermen bestaan uit massieve planken, verstevigd met vier aluminium dwarsliggers om het kromtrekken te vermijden. Een aantal varianten tuinschermen zijn voorzien van twee extra planken, inkijk is dan tot een minimum beperkt. Gluren bij de buren is quasi uitgesloten.

Zelfbouwschuttingen

Behoefte aan volledige privacy? Met een tand- en groef-stapelplankensysteem maakt u een geheel gesloten schutting. Met zelfbouw-schutting-stapelplankensysteem bouwt u uw eigen composietschuttingen. U kunt daarbij zelf de hoogte bepalen, tot een maximum van 2,20 meter gecombineerd met bijbehorende palen. Een kleur kiezen of combineren is eveneens mogelijk. De zelfbouw composietschuttingen verstevigt u het best inwendige aluminium verstevigingen. Deze verstevigingen schuift u in de planken. Wilt u uw schutting extra mooi maken? Voor een stijlvolle afwerking van de schutting bestaan er fraaie sierstrips, ze zijn dood gemakkelijk toe te voegen tijdens de bouw van de schutting.