Nieuwbouw

Studenten bouwen bijenkorf

Studenten bouwen bijenkorf
Studenten van de opleiding Servicemedewerker Gebouwen van het Bouw & Interieur College in Nieuwegein gaan aan de slag met de bouw van een bijenkorf. Deze bijenkorf bouwen zij in opdracht van de gemeente Eemnes en komt te staan op de begraafplaats van Eemnes. De verwachte oplevering van dit project is zomer 2017.

Oefenen voor de praktijk

“Het bouwen van de bijenkorf past precies in het straatje van onze studenten”, aldus docenten John Leeflang en Gerrit Adema. “Het betreft een luxe versie van behoorlijk formaat, met hardhout en glas. Onze studenten kunnen hiermee leren tekening lezen, houtbewerken, glas zetten en timmeren. Vaardigheden die zij straks ook in de beroepspraktijk nodig hebben.” De bijenkorf wordt op school in de werkplaats gemaakt en als eindproduct met een oplegger naar de bestemming vervoerd.

Bestemming

De bijenkorf komt te staan op de begraafplaats te Eemnes. De schans vervangt de huidige korven vanwege een betere werkhoogte en beschutting. Ook wordt er een bloemenveldje op het terrein ingezaaid. De Imkervereniging Blaricum en omstreken gaat het onderkomen van de bijenkolonie beheren.

Gemeente blij met samenwerking

De gemeente is blij met de samenwerking met Bouw & Interieur College. “Wij hoeven nu alleen de materialen te betalen en de studenten leren ervan”. Andere sponsoren zijn de Rabobank en KringloopCentrum Eemnes.